Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Başkent Gençlik Meclisi’nden ‘5 Duyu Ankara’ sergisi

Başkent Gençlik Meclisi’nden ‘5 Duyu Ankara’ sergisi
15/10/2023 12:05
A+
A-

Başkent Gençlik Meclisi’nden ‘5 Duyu Ankara’ sergisi

Gurbetelli YALÇIN – Tahsin KEMER / ANKARA – BHA 

Ankara’yı tanıtmak, yaşatmak, anlatmak için Başkent Gençlik Meclisi tarafından ‘5 Duyu Ankara’ sergisi düzenlendi.

Başkent Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen sergide, Ankara’nın tarihi, sokakları ve kültürü oluşturulan fotoğraf ve eşya sergisi ile anlatıldı.

Tarihi Ankara Kalesi’nde gerçekleşen sergiye Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Şevket Bülent Yahnici, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kale Meclisi Üyesi Şule Çınar, AKK Başkent Gençlik Meclisi Başkan Vekili Hilal Gedik de katıldı.

Serginin açılışında, Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Şevket Bülent Yahnici sergide açılış konuşmasını yaptı. Yahnici, “Kaleye hoş geldiniz. Nerdeyse doğduğumdan beri buralardayım. Ulus tabii beni heyecanlandıran bir kelime. Saman Pazarı, Hacettepe, Ulus deyince heyecanlanıyorum. Atılım Üniversitesi bir gün Ticari Hayat adlı bir sempozyum hazırladı. Ulus’ta ticari hayatı birisi bize anlatsın dediler. Bir Ulus fikri hep kafamda vardı. Bu yüzden gittik Atılım’a Ulus’u anlattık. Çizimler getirildi, hanlar çizilmiş, mimarlar getirilmiş. Dedim ki onlara ben size bunları anlatmayacağım, hatıraları anlatacağım. Ankara şimdi 5.5 milyon nüfuslu. Benim anlattığım Ankara 500 bin nüfusluydu. Yani 5 milyonun sonradan geldiği bir şehirden bahsediyoruz. İyi ki geldiniz. Ulusu iyi ki gördünüz ve gezdiniz” dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise, “Bu kentin çocukları o kadar değer kattılar ki. Bugün onların çok etkileneceğini düşünüyorum. Bu kentte politikacı, milletvekili olup görmeyenler var, bu kente kamu görevlisi olarak gelip duymayanlar var, kente dair hassasiyeti olmayanlar var. Bu kente belediye başkanı olup tadını bilmeyen, konusunu alamayan vardır. Ama siz bu kente yeni gelmiş olmanıza rağmen, bu kentte görmeyenlere, duymayanlara, hissetmeyenlere hissettirdiniz. Göremedikleri sapladınız, hissetmelerini sağladınız. Gurur duydum sizlerle tekrar. Biz şunu biliyoruz değil mi; şu kaldırım sadece granit küp taş değil, bunun üzerindeki hikayedir değerli. Ama Ankara’da, bu kalede olmasının değeri, üzerinden İskender geçmiş olabilir, Sezar geçmiş olabilir, Timur geçmiş olabilir, Yıldırım geçmiş olabilir, üzerinden Mustafa Kemal Atatürk geçmiş olabilir, üzerinden Rıfat Kürekçi geçmiş olabilir, Ankara’ya görmeyenleri, duymayanlara anlatacağımız hikaye malzemenin değeri değil, hikayesidir. Siz hikayesini anlattınız bize, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ardından Yahnici ve Yılmaz, Başkent Gençlik Meclisi üyeleri ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi, kurdele kesti.

İşte ‘5 Duyu Ankara’ sergisi’nden geride kalan birbirinden renkli kareler

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.