Dolar 32,4582
Euro 34,9028
Altın 2.437,03
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Başkent Gençlik Meclisi öncülüğünde Genç Liderler, BAKAP’ta

Başkent Gençlik Meclisi öncülüğünde Genç Liderler, BAKAP’ta
22/10/2023 16:29
A+
A-

Başkent Gençlik Meclisi öncülüğünde Genç Liderler, BAKAP’ta

Tahsin KEMER – Ferhat BAĞCI / ANKARA – BHA

Türkiye Kent Konseyler Birliği (TKKB), genç liderleri Ankara’da bir araya getirdi. Cumhuriyet’in 100’ücü yılında 100 Gençlik Meclisi Temsilcileri, programının ikinci gününde Gençlik Meclisi Temsilcileri Başkent’in önemli noktalarına ziyarette bulundular.

İlk olarak Gençlik Meclisi Temsilcileri, Başkent Ankara Kalkınma Projesi’ni (BAKAP) ziyaret etti. Üstü açık otobüslerle alanı gezen temsilcilere ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda görev yapan Yüksek Ziraat Mühendisi Abdülkadir Arslan ve Volkan Dinçer ile Ziraat Mühendisi Okan Gündüzer, BAKAP’ı tanıttı.

Temsilciler BAKAP’ta ağaç dikti

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle hareket eden Başkent Gençlik Meclisi ve genç liderler, BAKAP kapsamında önemli bir adım attı. Temsilciler, kürekleri ellerine alarak hatıra ormanının ilk ağaçlarını dikerek doğaya olan sevgi ve sorumluluklarını gösterdiler.

“85 milyonun ikametgah yeri olduğu için herkesin burada katkısı olması gerekiyor”

Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, genç liderlerin Başkent’te buluşması ve gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği ile ilgili şunları söyledi:

“Başkent Gençlik Meclisi tarafından organize edilen, Cumhuriyetin 100’üncü Yılında 100 Genç Lider Başkentte Programı kapsamında, ayın 21’inde Ankara Kent Konseyi (AKK) açılışıyla başlayıp ATO’da 100’üncü yılda ekonomi paneli üzerine ardından ABB Meclis Salonu’nda gençlerin yerel yönetime katılım süreciyle ilgili yapılan programdan da sonra AKK’de düzenlenen “Bir Gençlik Vakası” isimli programla birlikte birinci günü tamamlamıştık. İkinci günde ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlik meclisi başkanlarımız ile birlikte Türkiye’nin en büyük yeşil alanı ve kompleksi olan BAKAP’ta ise gençlik meclisi ve genç liderler tarafından bir hatıra ormanı hazırlanıyor. Başkent bütün ülkenin karargahıdır. 85 milyonun ikametgah yeri olduğu için herkesin burada katkısı olması gerekiyor. Bu yüzden aramızdaki 100 gençlik meclisi başkanı da burada ağaç dikerek hem Ankara’nın hem de Cumhuriyetin 100’üncü yılını taşımak için bir çaba içerisindeler.”

BAKAP programının son bölümünde Başkent Gençlik Meclisi, diğer illerden gelen temsilcilere plaket verdi. Plaketlerini alan temsilcilere Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, kısa bir teşekkür konuşması yaptı ve temsilciler programla ilgili düşüncülerini aktarıp fikir alışverişinde bulundular.

Genç Temsilciler Ata’nın huzurunda

Genç temsilcilerin ikinci durağı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir oldu. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün huzura çıkan genç temsilciler, hatıra fotoğrafı ile Anıtkabir ziyaretini tamamladılar.

Program Meclis ve Ankara Kalesi ziyareti ile bitti

Son olarak 1’inci ve 2’inci Meclis ile Ankara Kalesi’ni ziyaret edip kültür rotasını tamamlayan genç temsilciler, 100. Yılda 100 Genç Lider Programı’nı sonlandırdılar.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.