Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Başkan Zorluoğlu, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti

Başkan Zorluoğlu, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti
03/12/2023 15:13
A+
A-

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 27 Kasım Pazartesi günü meydana gelen
fırtınada dalgalara kapılarak kaybolan iki öğrencinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, hemen her gün bölgeye giderek, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Cumhuriyet Mahallesi sahilindeki deniz fenerinin bulunduğu alanda, fırtına sebebiyle yükselen dalgalara kapılarak kaybolan Beşikdüzü Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencileri Uğurcan Korkmaz (15) ile Emir Berke Aşık’ın (16) cansız bedenleri arama çalışmalarının yürütüldüğü 5. günde, yaklaşık 8 metre derinlikte birbirlerine 100 metre mesafede bulundu. Gençlerin cansız bedenleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Su Altı Arama ve Kurtarma ekibinde görevli Dalış Amiri ve Dalgıç Erhan Saraç, Dalgıçlar Muharrem Çebi, Habib Durmuş ve Ramazan Baki tarafından bulundu.

Üstün Gayret Gösterdiler

Programı nedeniyle şehir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkan Vekili Atilla Ataman’dan çalışmalarla ilgili anbean bilgi aldı. Pırıl pırıl iki gencin hayatlarını kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşadığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Gençlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevdiklerine sabır diliyorum.
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Öte yandan 5 gün boyunca arama kurtarma faaliyetlerini koordinasyon içinde yürüten ve gençlerin bulunması için üstün gayret gösteren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekiplerimiz ile birlikte Trabzon AFAD, Erzurum AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi, Beşikdüzü Emniyet Müdürlüğü, JAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü, Kızılay, UMKE, MEB AKUB, SÜR-AK ve ANDA ekiplerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

7/24 esasıyla görev yapıyorlar

Yaklaşık 4 yıl önce başladıkları İtfaiye Dairesi Başkanlığının teşkilat yapısını güçlendirme çalışmalarına her geçen gün devam ettiklerini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza bağlı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü bünyesinde 2020 yılında ‘Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Birimi’ kurduk. Jandarma Özel Harekat Komutanlığına bağlı Arama ve Kurtarma Birlik Komutanlığında zorlu şartlarda kurbağa adam ve arama kurtarma konusunda çeşitli eğitimlere tabi katılan ve eğitimlerde üstün başarı gösteren ekibimiz geçen sürede 7/24 esasıyla çok sayıda önemli müdahalede bulunmuştur. Ekiplerimizi yürekten teşekkür ediyor, zorlu kış şartlarında tüm hemşehrilerimizin ve gençlerimizin dikkatli olmasını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.