Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Balkanlar ve Türkiye’nin Turizm Bağları, Balkan Turizm Borsası Fuarı İle Güç Kazanacak

Balkanlar ve Türkiye’nin Turizm Bağları, Balkan Turizm Borsası Fuarı İle Güç Kazanacak
21/09/2023 16:29
A+
A-

Balkanlar ve Türkiye’nin Turizm Bağları, Balkan Turizm Borsası Fuarı İle Güç Kazanacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren iştirak şirketi TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Ticaret A.Ş tarafından, İBB Kültür AŞ iş birliği ile organize edilen 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, 20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını ziyaretçilere açacak. Aralarında KKTC, Arnavutluk, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Bosna Hersek, Çin, Hırvatistan, Hindistan, İsrail, İtalya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Kosova, Malezya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Uganda, Ürdün ve Yunanistan’ın da bulunduğu birçok ülkeyi ağırlayacak olan fuar; katılımcılara yeni iş fırsatları, ulusal ve uluslararası turizm uzmanları ile bilgi alışverişi yapma ve yeni destinasyon, ürün ve hizmetlerin tanıtımını yapma imkanı sunacak.

Bir turizm borsası niteliğinde planlanan fuar, hedef ülkelerden gelecek satın alım heyetlerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerle buluşturacak ve bölgeler arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirerek karşılıklı turizm hacminin artırılmasını sağlayacak.  Fuar, ev sahipliği yapacağı panel ve söyleşi gibi etkinliklerde turizmin her alanındaki profesyonelleri dinleyicilerle bir araya getirecek. Fuarda hem Türkiye’nin hem de Balkanların turizm zenginlikleri tanıtılırken, yapılacak B2B ikili görüşmelerle iş birlikleri kurulması, bölgesel kalkınmaya ve sürdürülebilir turizme yönelik önemli anlaşmalar yapılması planlanıyor.

 “Hedefimiz Ziyaretçi Hacmini 10 Milyon Seviyesine Çıkarmak”

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Balkan ülkeleri ve Türkiye arasındaki artan iş birliklerinin sosyal ve ekonomik ilişkileri de güçlendirdiğini ifade etti. Bölgede 8 milyonu aşkın bir turist hareketliliği olduğunu belirten Bağlıkaya, “Hedefimiz bölgedeki turizm hareketinin daha da artmasını sağlayarak karşılıklı ziyaretçi hacminin 10 milyon seviyesine ve üzerine çıkarmak.” dedi.

Bağlıkaya, TÜRSAB’ın Balkanlarda gelişen turizmi desteklemek ve Türkiye’nin Balkan turizm pazarındaki konumunu güçlendirmek üzere çalışmaları hızlandırdığını dile getirdi. Türkiye’nin konumu itibarıyla Asya ve Avrupa arasında bir köprü oluşturduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik desteklerimiz kapsamında, bünyemizde faaliyetlerini sürdüren iştirak şirketimiz TÜRSAB Fuarcılık tarafından farklı bölgelerimizde düzenlediğimiz turizm fuarlarına bir yenisini ekleyerek, 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nı hayata geçirmekten dolayı oldukça heyecanlıyız. Yüzyıllardır hem tarihsel hem kültürel bağlara sahip olduğumuz Balkanlar ve diğer hedef ülkeler arasındaki sağlam turizm bağlarının tesis edilmesi, bu konumun güçlendirilmesi bakımından önem arz ediyor. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nın bu anlamda önemli bir misyon üstlenmesini ve bölge turizmine destek olarak yepyeni bir canlılık getirmesini hedefliyoruz.”

Bağlıkaya ayrıca, fuarda katılımcılar ve ziyaretçiler arasında gerçekleşecek ikili görüşmelerle birlikte fuarın turizm borsası olarak önemli bir işleve sahip olacağının da altını çizdi.

Açılış günü olan 20 Eylül’de sadece B2B görüşmelere yönelik olarak turizm sektörü profesyonellerini ağırlayacak olan 1.İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, ikinci gün öğleden sonra itibarıyla halkın da ziyaretine açılacak. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nun alt ve üst katında düzenlenen fuar üç gün boyunca 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.