Dolar 32,3072
Euro 34,6552
Altın 2.409,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nın 1’inci yıl kutlaması

Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nın 1’inci yıl kutlaması
23/12/2023 14:35
A+
A-

Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’nın 1’inci yıl kutlaması

Vakfın Mütevelli Heyet Üyeleri ve eşlerinin katıldığı resepsiyona ayrıca Kosova Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Sn. Agon Vrenezi ve eşi, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sn. Gürsel Baran’da katılım sağladı.
Balkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa yaptığı hoş geldiniz konuşmasında: ‘’ Balkan Vakfı olarak geçtiğimiz 1 yılı dolu dolu geçirdiğimizi çok rahatlıkla ifade edebilirim. Özellikle bu süre zarfında çok önemli bulduğumuz 4 büyük program gerçekleştirdik.

Öncelikle ifade etmeliyim ki, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankara Ticaret Odası ile ortak düzenlediğimiz ‘Gönül Coğrafyamız Balkanlar’’ temalı programımıza çok yoğun bir katılım oldu, gastronomi sunumları, balkan halk oyunları, Özge Ünal’ın konseri, resim ve fotoğraf sergisi ile çok ilgi gören bir program oldu. Hemen akabinde Kosova ziyaretimizi gerçekleştirdik. Ziyaretimiz kapsamında Kosova Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Sağlık Bakanı, Bölgesel Kalkınma Bakanı, Kosova-Türkiye Dostluk Grubu Başkan ve Üyeleri, Türkiye Cumhuriyetinin Priştine Büyükelçisi, Prizren Başkonsolosu ile TİKA Priştine Koordinatörü ile bir araya geldik. Ankara’nın sağlık turizmi konusundaki gelişmişliğini, Türkiye’de yaşayan Kosovalı’ların vatandaşlık konusundaki talepleri ile yine YTB bursları ile Türkiye’de okuyan öğrenci kardeşlerimizin mezun olduktan sonra Kosova’da ki yeterlilik sınavlarında yaşadıkları sıkıntıları paylaştık. Döner dönmez kollarımızı Ankara’da düzenlenen TRAVEL EXPO fuarı için sıvadık. Sağlık turizmi ağırlıklı teması olan fuar için Ticaret Bakanlığımızın alım garantisi vermesi üzerine buraya çok sayıda Doktor’un, Diş Hekimi’nin, ve Hastane sahiplerinin katılımlarını sağladık. Bu arada Balkanlardan Türkiye’ye okumaya gelen öğrenci kardeşlerimizle kahvaltı programları, akşam yemekleri düzenledik.

Bizim Vakıf olarak iki hedef kitlemiz var, Kadınlarımız ve Gençlerimiz. Bu amaç doğrultusunda Balkan Vakfı Kadın Meclisi’ni ve Balkan Vakfı Gençlik Meclisi’ni kurduk. Vakıf Merkezimizin tadilatı için gerekli girişimleri başlattık ve Balkan Göçmeni dostlarımızın çok rahatlıkla ulaşacakları, gün içerisinde çaylarını kahvelerini içecekleri, birbirleri ile hasbihal edebilecekleri, hasret giderecekleri bir ortam oluşturmak suretiyle Tunalı Hilmi Caddesine çok yakın bir yerde Vakıf Merkezimizi açtık. Biz biriz, beraberiz. Bizde ‘‘öteki beriki’’ yok. Herkesi, her kesimi kucaklamak için buradayız ve içinde Balkanlı aidiyeti olan tüm dostlarımıza kapılarımız sonuna kadar açık.

Biz hiçbir şeyi ‘’mış’’ gibi yapmak istemiyoruz. Dokunduğumuz her dostumuza sıcaklığımızı hissettirmek istiyoruz. Balkanlar ile Türkiye’miz arasında oluşacak kültürel, sanatsal ve ticari işbirliklerini desteklemek, katkı koymak istiyoruz. Bugüne kadar bu konuda çalışma yürüten tüm STK’larına ve temsilcilerinede minnettarız. Ülkemizin tüm kamu kurumlarının büyük bir hassasiyet ile dokunmaya çalıştığı Balkan Ülkeleri ile aramızdaki ilişkinin güçlenmesi ve kalkınması bölgede yaşayan tüm kardeşlerimizin haklarının ve hukuklarının korunması anlamına gelecektir.

Bugün, TİKA, YTB, Vakıflar Genel Müdürülüğü ve Yunus Emre Enstitüsü ile Balkan Coğrafyasına inanılmaz destek ve katkı verilmektedir. Özellikle yakından şahit olan bir kardeşiniz olarak ifade etmek isterim ki, TİKA tüm mazlum coğrafyalara uzattığı destek ve şefkat elini Balkanlara çok etkili bir şekilde hissettirmektedir. Ben başta TİKA Başkanımız Sn.Serkan Kayalar’a,
Başkan Yardımcısı Sn.Mahmut Çevik’e ve tüm çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca, bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve bugün yine aramızda olan Ankara Ticaret Odası Başkanımız Sn.Gürsel Baran’a, Ankara dışında olması hasebiyle aramızda olamayan Ankara Kent Konseyi Bşk. Sn. Halil İbrahim Yılmaz beye bizlere kurulduğumuz günden bugüne kadar sağladıkları destekler için çok teşekkür ediyorum. Bizlere ve Balkan ülkelerine kurumlarının kapılarını sonuna kadar açan TUSİAV Başkanımız Sn. Veli Sarıtoprak’a Ankara Sanayi Odası Başkanımız Sn.Seyit Ardıç’a, TOBB Başkanımız Sn.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim.

Son olarak böylesine etkin, saygı gören, kabul alan bir Vakıf haline gelmemizde her türlü katkıyı sağlayan ve ellerini taşın altına koyan Mütevelli Heyet Üyelerimize, Yönetim Kurulumuza, Denetleme Kurulumuza, Kadın Meclisimize, Gençlik Meclisimize ve saygıdeğer eşlerine şükranlarımı sunuyorum.’’
Programda söz alan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sn.Gürsel Baran: ‘’çok kısa süre içerisinde bu kadar çalışmayı bir araya getiren siz değerli dostlarıma ülkemiz ile Balkan Coğrafyası arasında bir köprü olmanız nedeniyle teşekkür ediyoruz. Balkan Coğrafyası hepimizin çok önemsediği, tarihimizin canlı tanığıdır. Sizler çok ulvi bir görev üstlendiniz, sizleri tebrik ediyorum. Her zaman yanınızda olmayı büyük bir mutluluk olarak görüyorum’’ dedi.
Son olarak, Kosova Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Sn.Agon Vrenezi: ‘’burada gördüğüm tablodan çok memnun oldum, sizin yaptıklarını bizi çok mutlu ediyor, sağladığınız katkılar ve destekler için teşekkür ederiz. Bizler de bu çalışmaları yakından takip ediyor ve destek olmak istiyoruz. Yapmış olduğunuz çalışmalar ve organizasyonları çok kıymetli buluyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.