Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Balıkesir’in STK’ları Medya ile Buluştu

Balıkesir’in STK’ları Medya ile Buluştu
26/11/2023 19:18
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Sivil Toplum Medya Buluşmaları” Karadeniz Haber Ajansı Derneği (KHAD) ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) işbirliği ile Marmara Bölge Toplantısının ardından Medya Sivil Toplum Örgütleri buluşmaları paneli gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ile Balıkesir’de Valilik öncülüğünde ,KHAD ve TİMBİR işbirliğinde Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, MERHABA Gazetesi ile Kent Konseyi’nin de paydaş olarak yer aldığı program Avlu Fatih Salonunda yapıldı.

Akyürek BGYC ve STK Toplantılarına Değindi

BGYC Başkanı ve İnternet Medya Birliği Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek’in açılış konuşması ile başlayan programda Akyürek, şehir dışından katılım sağlayan meslektaşlarına ve Balıkesir’in STK’larına teşekkür etti. Günümüzde medyanın dijitalleşme sürecindeki değişimlerine dikkat çekerek haber içerik üretimlerine yansımalarına değindi. Etkili bir iletişimin tek kişinin konuşmasıyla başladığını ve bıraktığı etki ile gerek dernek gerekse toplumlar üzerinde ciddi geri dönüşler sağlayabileceğini söyledi. Sivil Toplum Örgütlerinin varlığının Balıkesir’de etkili olanları diyerek salonda Yörük Kıyafetleri ile dikkat çeken kadınları işaret etti ve Balıkesir kültürünü geleceğe taşıyan ve bugün renkli kıyafetleri ile de STK Medya buluşmasına katılan STK’lar aynı zamanda Balıkesir’in tanıtımına da olanak sunuyor dedi.

“Balıkesir’in STK’ları Farklılıklarını Gösteriyor”

Akyürek devamında, “Bu noktada farklılıklarını hissettiren STK’larımız var. Burada olan ve burada bulunmak isteyip olamayan herkese teşekkür ediyoruz. Başta Bakanlığımız, Müdürlüğümüz, Balıkesir Valimiz İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı’ya da ayrıca teşekkür ediyorum.  STK Medya buluşmalarını Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak bugüne dek 10 kişilik gruplarla toplantılarımızda biz sürekli birlikte oluyoruz ancak, Cemiyetimizin yeni yerinde bu toplantılar daha da verimli hale gelecek diyorum” ifadelerine yer verdi.

TİMBİR Başkanından 7 Bölge Mesajı

Ardından Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa programa dair konuşma gerçekleştirdi. Basa, konuşmasında Türk İnternet Medya Birliği olarak 7 bölgede benzer projeleri uygulayarak sivil toplum ile medyayı bir araya getirip farkındalık projeleri oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Başkan Vekili Sait “Türkiye Yüzyıl” Vurgusu

Bununla birlikte İzmir Ak Parti 24. Dönem Milletvekili ve TİMBİR Başkan Vekili Rıfat Sait konuşma gerçekleştirdi. Başkan Vekili Sait konuşmasında Türkiye yüzyılına dikkat çekti. Sivil toplum kuruluşları ve medya ortaklığının Türkiye yüzyılında büyük başarılar elde ettiğini ve etmeye devam edeceğini iletti.

Vekil Şahin’den STK ve Medya Yorumu

Son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin programa dair görüşlerini dile getirdi. Vekil Şahin, Balıkesir’de bulunan STK’ların aktif rol aldığını özellikle yapılan işlerin medya ile duyurulmasına çok önem verdiğinin altını çizdi.

Panel’de Merak Edilenler Yanıt Buldu

STK Medya Buluşması adı altında yapılan panelde moderatör BAÜN Rektör Yardımcısı Prof.Dr Fatih Satıl, Sivil Toplum Örgütlerinin dijital kapasite ve sosyal medya üzerine etkilerini ve varlığını ele aldı.Öte yandan İstanbul Üniversitesinden Doç.Dr Burcu Zeybek dijital içerik üretimlerinin önemine dikkat çekerek STKL’lara bu konuda yapılabilecekleri anlattı.Soru ve cevaplarında yer bulduğu panelde ayrıca TİMBİR Genel Başkanı Dr.Süleyman Basa’da sivil toplum ve sosyal medya üzerine görüşlerini dile getirdi.BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar STK’Ların medyaya erişimi noktasında etkin formüllerle iletişimin önemi,ne değindi.Panelde son konuşmacı ise Avukat Cüneyd Altıparmak oldu.Türkiye Kent Konseyler Birliği Hukuk Danışmanı Altıparmak kişisel veriler üzerine çarpıcı değerlendirmelerle hukuki boyutlara dikkat çekti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.