Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 19°C

Bakan Tunç’tan Yeni Adli Yılda ‘Yeni Anayasa’ Mesajı

Bakan Tunç’tan Yeni Adli Yılda ‘Yeni Anayasa’ Mesajı
01/09/2023 11:29
A+
A-

Bakan Tunç’tan Yeni Adli Yılda Yeni Anayasa Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yılın başlangıcı dolayısıyla yayımladığı video mesajda “İnşallah yeni adli yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimize ve dünyaya ilan ettikleri Türkiye Yüzyılı vizyonunda en güzel şekilde ifade bulan ‘Güç değil, haklılık hak sebebidir’ ilkesinin en mükemmel şekilde tesis edildiği bir yıl olacaktır.” dedi.

Adalet Bakanı, “Adaletin Yüzyılı” vizyonunu kamuoyuyla paylaşarak, adaletin sadece ulusal sınırlarla sınırlı olmayacağını, aynı zamanda dünya genelinde mazlum ve mağdurlar için de hakim kılınması hedeflerini açıkladı. Bu büyük hedefe ulaşmanın anahtarı olarak ise iç hukuk sistemini daha sağlam ve sürdürülebilir bir temel üzerinde inşa etmeyi gördüğünü ifade etti.

Adalet Bakanı, insan haklarına dayalı, hukukun üstünlüğünü esas alan, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kapsayıcı bir sivil Anayasa oluşturmanın öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Bu hedefe ulaşmak için adliye teşkilatının insan kaynaklarını hem nitelik hem de nicelik açısından daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Yapay Zeka Tabanlı Teknolojilerle Hukuk Hizmeti

Adaletin daha erişilebilir hale getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve adalet teşkilatının teknolojinin avantajlarından yararlanması için çağın gerektirdiği teknolojik adımların atılacağını açıkladı. Bu kapsamda yapay zeka tabanlı teknolojilerle hukuk hizmetlerinde dijital dönüşümün hızlandırılacağını sözlerine ekledi.

Bakan Tunç, adliye kapısının adaletin kapısı olduğunu vurgulayarak, bu adımların, her vatandaşın adliye kapısından içeri girip çıktığında adaletin tam, hızlı ve kesin bir şekilde sağlandığına olan inancı ve güveni artırmayı amaçladığını dile getirdi.

Adalet sistemine olan güveni artırmak ve adalete erişimi kolaylaştırmak için özveriyle çalışan yargı mensuplarına teşekkürlerini ileten Bakan Tunç, bu ilke ve hedefleri benimseyerek milletin adalet sistemine olan güveninin daha da artmasına katkıda bulunacaklarını ifade etti. Ayrıca, görevleri sırasında şehadet mertebesine ulaşan ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm yargı mensuplarını rahmet ve minnetle andı. Yeni adli yılın millete ve yargı mensuplarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.