Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Bakan Tunç’tan Süresiz Nafaka Açıklaması

Bakan Tunç’tan Süresiz Nafaka Açıklaması
16/08/2023 14:33
A+
A-

Bakan Tunç’tan Süresiz Nafaka Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tunç, uzun zamandır gündemden düşmeyen ‘süresiz nafaka’ konusunda “Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek.” diyerek cevap verdi.

Bakan Tunç açıklamasının devamında, ”Medeni kanunumuzda 1988 yılına kadar bir yıl süreydi nafaka sonrasında süresiz hale getirildi. Bu konuda tartışmalar çok.

Nafaka alacaklısıyla nafaka borçlusundaki dengeyi de gözetmek gerekiyor. Aslında bu konu aile hukuku ile ilgili bir konu. Geniş bir çalışmamız var. Bilim komisyonumuz şu anda çalışıyor. Özellikle boşanma davalarının nafaka ve tazminat davalarından ayrı tutularak uzun süren boşanma davalarının önüne geçilmesi gerekiyor. Çünkü tarafları mağdur eden bir durum söz konusu. Nafaka ve tazminatla ilgili kararlar geciktiği için bu konuda kara verilemediği için mal ayrılığı nedeniyle ilgili tartışmalar uzun sürüyor bunlar bitmeden de boşanmaya karar verilemediği için her ikisi birden birlikte devam ettiğinde çok uzun süren bir dava söz konusu oluyor. Davalı ve davacı kadını ve erkeği mağdur eden bir durum.

Hem erkeklerin hem kadınların mağduriyet yaşamaması gerek.

İleri yaşta evlenmeleri de mümkün olmuyor. Yeni bir aile kurmaları mümkün olmuyor. Aile hukukunu toptan ele alacak bir düzenlememiz söz konusu olacak.” dedi.

Kira Davalarında Arabuluculuk

Son dönemde artan kira davalarında arabuluculuk müessesesinin 1 Eylül’de başlayacağını açıklayan Yılmaz Tunç, “1 eylülden itibaren arabuluculuk müessesi başlıyor kira davalarında. Daha öncesinde ticari davalarda zorunlu olmuştu. İş davalarında tüketici davalarında zorunlu hale getirilmişti. Kişiler dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunda. Dava şartı arabuluculuk. Şimdi kira davalarında da söz konusu olacak. Dava açmadan önce arabulucuya başvuracaklar anlaşamadıkları taktirde dava söz konusu olacak.” diye konuştu.

Yeni Anayasa Mesajı

Yeni Anayasa mesajı da veren Bakan Tunç, ”Türkiye Yüzyılı’nda demokratik sivil bir anayasaya kavuşmalıyız.” diyerek ”Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile, daha demokratik bir sisteme geçtik önemli reformlar gerçekleştirdik. Tabi bu reform, darbeci ruhu tamamen ortadan kaldıramadı. Anayasanın darbeciler tarafından yazılmış olması nedeniyle ve sadece yapılış süreci açısında da bakıldığı zaman değişim zaruri.” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.