Categories: GENEL

Bakan Kacır: TEKNOFEST Dünya’ya Örnek Olacak

Bakan Kacır: TEKNOFEST Dünya’ya Örnek Olacak

Ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST, Ankara’da son gününü gerçekleştiriyor. Etimesgut Havalimanı’nda yoğun ilgiyle karşılanan etkinliğin son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, alanı ziyaret etti, ardından ise açıklamalarda bulundu.

Kacır, Ankara tarihinin en büyük etkinliğine imza atıldığını belirtirken TEKNOFEST’in, İstanbul ve Ankara’nın ardından, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleşeceğini bir kez daha hatırlattı.

Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin 3 büyük şehrinde dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalini milletle buluşturmuş olacaklarını söyleyen Bakan Kacır, Türkiye’nin, dünyada girişimcilik ve inovasyon alanında çok özgün bir modeli hayata geçirmiş olduğunu aktardı.

Kacır açıklamasında, “Başkent tarihinin en büyük organizasyonuna imza atmış olduk. Yarışmalara katılım 2023’te rekor kırdı. 337 bin takımda 1 milyon gencimiz, TEKNOFEST yarışmalarına katıldı. Ankara TEKNOFEST’in ilk olma niteliği de vardı. İlk kez proje yarışmalarının ötesinde girişim yarışmalarıyla milletimizin karşısına çıktık.

2018’den bu yana TEKNOFEST proje yarışmalarına katılan gençlerin, pek çoğu öğrenci olan katılımcıların kurduğu teknoloji girişimleri, farklı temalarda yarışmış oldu. TEKNOFEST, Türkiye’nin hem insan hem girişim kaynağı fabrikasına dönüşüyor aslında.

Binlerce, on binlerce teknoloji girişimi bu platformdan doğmuş olacak. Türkiye, dünyada girişimcilik ve inovasyon alanında çok özgün bir modeli de hayata geçirmiş oluyor. Dünyaya da örnek olacak. Ben milletimize TEKNOFEST’e gösterdikleri ilgi ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne kuvvetli şekilde sahip çıktığı için şükranlarımı sunuyorum. Ankaralılar bizleri mahcup etmedi.” diye konuştu.

SancakHaber

Recent Posts

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

2 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

2 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

2 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

3 gün ago

ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM   Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’u turizmin önemli…

3 gün ago

Son nefesinde kendisini kimin bıçakladığını söyledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde karnından bıçaklanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Çağlayan (53), tedavisi…

3 gün ago