Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Bağlar Belediyesinden meslek kurslarına destek

DİYARBAKIR’IN BAĞLAR BELEDİYESİ KADIN VE ERKEK 32 ÖĞRENCİNİN KATILIMIYLA FAALİYET GÖSTEREN HALI DOKUMACILIK VE GÖRSEL SANATLAR KURSU, MESLEKİ EĞİTİM VERMENİN YANI SIRA BÖLGE HALKININ İSTİHDAM VE EKONOMİK HAYATA ATILARAK KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASINA İMKAN SAĞLIYOR.

13/10/2022 17:50
A+
A-

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi kadın ve erkek 32 öğrencinin katılımıyla faaliyet gösteren halı dokumacılık ve görsel sanatlar kursu, mesleki eğitim vermenin yanı sıra bölge halkının istihdam ve ekonomik hayata atılarak kendi ayakları üzerinde durmasına imkan sağlıyor.

Bağlar Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren kurs merkezlerine desteklerini esirgemiyor. Birçok dokumacılık branşında çalışmaların yapıldığı kursa katılanlara sürecin sonunda belge ve diploma veriliyor.

Temel gayelerinin Bağlar’daki gençlerin ekonomik özgürlüklerini elde etmelerinin önünü açmak olduğunu ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Bir insanın bile geleceğini kurtarmasına vesile olursak çok mutlu oluruz. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin önüne açacak her türlü irade ve desteği ortaya koymaktadır. Biz de belediye olarak tüm imkanlarımızla milletimizin emrindeyiz” dedi.

Kurs hocası Selvihan Taş, kurs sayesinde çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklara buluşmasının önüne de geçtiklerini söyledi. Taş, “Kursumuz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet ediyor. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu bize çok destek oluyor. Başkanımıza ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz. Her yaştan insan burada eğitim alarak iş hayatına atılarak kendi ayakları üzerinde duruyor. Çocuklarınızı buraya tespit ve teşvik ederek kötü alışkanlıklara bulaşmalarının da önüne geçiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.