Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Avusturya’da Türk yardım kuruluşu öğrencilere iftar paketi dağıtıyor

VİYANA (AA) – Avusturya'nın başkenti Viyana'da faaliyet gösteren Türk yardım kuruluşu WEFA, ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi …

Avusturya’da Türk yardım kuruluşu öğrencilere iftar paketi dağıtıyor
15/04/2021 21:07
A+
A-

VİYANA (AA) – Avusturya'nın başkenti Viyana'da faaliyet gösteren Türk yardım kuruluşu WEFA, ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi öğrencilere günlük iftar paketi dağıtımına başladı.

WEFA'nın merkezinde düzenlenen dağıtım programına Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve Viyana Başkonsolosu Asip Kaya katıldı.

Büyükelçi Ceyhun yaptığı konuşmada, WEFA Avusturya ekibinin tamamen gönüllülük ilkesi ve büyük bir özveriyle yürüttüğü yardım faaliyetlerinin çok değerli olduğunu söyledi.

Ceyhun, WEFA'nın yardım faaliyetlerinin yalnız ramazana yönelik olmadığını, yılın her günü ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkedeki temsilcileri olarak bu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

– “Salgın sürecinde öğrencilere destek”

Başkonsolos Asip Kaya da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde öğrencilerin ciddi sorunlar yaşadığına, bu hususta WEFA derneğinin çok isabetli faaliyetlerde bulunduğuna dikkati çekti.

Türk sivil toplum kuruluşlarının dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunarak çok güzel dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Kaya, “Salgının etkili olduğu bu süreçte, birkaç öğrenci arkadaşımız Kovid-19'a yakalanmışlar, bizimle irtibata geçtiler. İlaç, gıda gibi bazı ihtiyaçları olmuş. WEFA Başkanı Hasan Yetiş Bey sağ olsun hemen onların ihtiyaçlarını giderdi. Bu tür durumda olan öğrenci ya da vatandaşlarımız bizimle her zaman irtibata geçebilirler. Onlara elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

WEFA Başkanı Hasan Yetiş de ramazanda her gün öğrencilere 100 iftar paketinin dağıtılacağını, son 3 günde ihtiyaç sahibi 250 aileye ramazan kumanyası yardımı yapıldığını, kumanya dağıtımının süreceğini kaydetti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.