Dolar 32,3778
Euro 34,7272
Altın 2.425,48
BİST 9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Akça, ATO’nun mesleki eğitim konusundaki çalışmalarını Avrupa’ya tanıttı…

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Akça, ATO’nun mesleki eğitim konusundaki çalışmalarını Avrupa’ya tanıttı…
15/10/2023 10:41
A+
A-

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Akça, ATO’nun mesleki eğitim konusundaki çalışmalarını Avrupa’ya tanıttı…

ANKARA – BHA

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen “Avrupa Çıraklık İttifakı Partner Ülkeler 6. Semineri”ne konuşmacı olarak katıldı.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen “Avrupa Çıraklık İttifakı (EAfA) Partner Ülkeler 6. Semineri”ne katıldı. Türkiye’yi temsilen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılım sağladığı seminerde konuşan Akça, Ankara Ticaret Odası’nın nitelikli işgücü ve mesleki eğitim konusunda yaptığı çalışmaları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) “81 İlde 81 Okul” projesi kapsamında ATO’nun hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” örneği üzerinden anlattı.

Meslek eğitimi konusunda referans okul hedefi

Ankara Ticaret Odası’nın Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle reel sektör ve mesleki eğitim arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik projeler hayata geçirdiğini kaydeden Akça, “Milli Eğitim Bakanlığımızın da desteğiyle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mevcut fiziki imkânlarını daha da geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Okuldaki atölye ve laboratuvarların gelişen teknolojiye uygun olarak yenilenmesi konusunda Bakanlığımız ile iletişim içindeyiz. Öğrencilerin sektörü tanımaları, gelişmeleri yakından takip etmeleri için toplantılara, gezilere, fuarlara, başarı örneklerinin anlatıldığı kariyer günlerine katılımlarına destek veriyoruz. Öğrencilere burs ve staj imkanı sağlayarak, eğitim aldıkları alanlarda düzenlenen yarışmalara katılmaları için malzeme ve ekipman desteği sağlıyoruz. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni mesleki eğitimi konusunda referans bir okul haline getirmeyi hedefliyoruz. Nitelikli işgücü ve girişimciliğin artarak, ekonomiye katkı sağlaması ancak mesleki eğitimle mümkün” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.