Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 22°C

Ankara’nın turizm potansiyelinin farkına varılacak

Ankara’nın turizm potansiyelinin farkına varılacak
19/11/2023 17:23
A+
A-

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu: Ankara’nın turizm potansiyelinin farkına varılacak

Ankara’da düzenlenen 6’ıncı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Travel Expo, binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Doğa, sağlık, eğitim ve kültür gibi pek çok alanda turizm faaliyetlerinin fuar ziyaretçilerine tanıtıldığı etkinlikte başkentin turizm potansiyeli katılımcılara anlatıldı.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara’nın turizm potansiyelini Birlik Haber Ajansı’na (BHA) değerlendirdi.

”Dünyadaki her başkent turizmin konusudur”

Hem Cumhuriyet’in hem de Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı olduğunu söyleyen Ayvazoğlu, dünyadaki her başkentin turizmin konusu olduğunu belirterek Ankara’nın da kültürünün turizmin konusu olduğunun altını çizdi.

Ali Ayvazoğlu, ”Cumhuriyet’in de 100’üncü yılı, Ankara’mızın başkent oluşunun da. Dolayısıyla dünyadaki her başkent turizmin konusudur. Bizler bundan hareketle Ankara’daki dinamiklerimizle bir araya gelerek 100’üncü yıla istinaden ve gelecek yıllara da sürdürülebilir bir altyapı oluşturmak istedik. Turizmin farkında değiliz. Daha doğrusu bir farkındalık oluşturulmamış. Bunun için de biz hem Ankara rehberiyle hem de dijital ayak izleri ile beraber bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Turizmin tam kalbindeyiz. Hem geçiş güzergahları üzerindeyiz, hem havayolu, hem demiryolu, hem de karayolu ulaşımında özel bir noktada yer almaktayız. Dolayısıyla hem tarihten aldığımız özellikleri daha ulaşılabilir hale getirip ve insanlara daha etkili bir şekilde anlatmak ve tanıtmak istiyoruz.” dedi.

”Başkentte bize düşen değerlerimizi dünyaya anlatmak”

100 yıllık başkentin kültürel değerlerini dünyaya tanıtmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu da aktaran Ayvazoğlu, Ankara’nın da bir destinasyon merkezi oluşturabilecek potansiyelinin olduğunu vurguladı.

Ali Ayvazoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

”Ankara’yı dünyaya anlatmak istiyoruz. Eğer biz başkentsek 100 yıllık bu şehrin kültürel değerlerini organize etmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin başkenti otomatikman turizmin konusudur. Başkentte bize düşen sadece daha çok çalışmak ve değerlerimizi dünyaya anlatmak. Ankara İstanbul gibi aktarım merkezi değil. Şu an Ankara’nın ülkemizdeki yaklaşık 35 destinasyona aynı anda ulaşabilirliği var. İstanbul’da pek çok seferi var. Dolayısıyla İzmir’den gelen uçuşlarla birlikte çok güzel bir destinasyonu oluşturabilecek potansiyeli var Ankara’nın. Ankara’daki turizm potansiyelinin daha çok farkına varılmasına sebep olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.