Dolar 32,3724
Euro 34,7968
Altın 2.412,65
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Ankara demek düşmanlığa karşı cesaret, mazluma karşı merhamet demektir 

Ankara demek düşmanlığa karşı cesaret, mazluma karşı merhamet demektir 
27/12/2023 15:25
A+
A-

Yılmaz: Ankara demek düşmanlığa karşı cesaret, mazluma karşı merhamet demektir 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin önemine vurgu yaparak bu gelişin Türk milletinin küllerinden yeniden doğmasında ve milletin kaderinin değişiminde önemli bir rol oynadığını söyledi. Yılmaz, Kurtuluş Savaşı’nda Ankara’nın stratejik önemi konusunda Atatürk’ün Ankara’yı cephelere ve düşmana yakın olduğu gerekçesiyle seçtiğini açıklayarak “Çünkü Ankara düşmana en yakın şehirdi. Çünkü Ankara aslında cepheydi” ifadelerini kaydetti. Halil İbrahim Yılmaz, Atatürk’ün şehre gelmesiyle Ankara halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığını belirterek Ankara halkının Kurtuluş Savaşı’na katkılarının büyük olduğuna değindi. 

Yılmaz, konuşmasında Ankara’nın tarihiyle kutlu bir şehir olduğunu vurgulayarak bu şehrin mazlumların şehri olduğuna, ezeyan karşısında heyecan, karanlık karşısında aydınlık, esaret karşısında cesaret ve zulmün karşısında merhamet olduğunu belirtti. Yılmaz “Ankara demek düşmanlığa karşı cesaret, mazluma karşı merhamet demektir” dedi.  

Halil İbrahim Yılmaz konuşmasını “Ankara başkent oluşuyla bu büyük mirasın sorumluluğunu almıştır. Ve hiçbir şekilde miras yedi olmayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yılını kutluyor; bu vesileyle şehitlerimiz ve vatan için kanını toprakla buluşturan bütün Türk evlatlarının ve gazilerimizi minnetle anıyor ve 27 Aralık 1919’da başlayan o kutlu yolculuğun binlerce yıl devam etmesini diliyorum” ifadeleriyle sonlandırdı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.