Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Ankara Büyükşehir ve Afet Gönüllüleri bir arada

Ankara Büyükşehir ve Afet Gönüllüleri bir arada
23/10/2023 12:29
A+
A-

Ankara Büyükşehir ve Afet Gönüllüleri bir arada

ANKARA – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaşanabilecek doğal afetlere karşı hazırladığı “Afet Müdahale Planı”nı açıkladı. ANKA Arama Kurtarma Derneği (ANKA-SAR) ve Vefa Motorize Derneği ile birlikte ABB Konferans Salonu’nda düzenlenen “Afet Müdahale Planı Sunumu ve Depremlerde Crush Sendromunun Önemi” konulu toplantının açılış konuşmasını ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu yaptı.

Ankara Büyükşehir’in 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yaptığı çalışmaları hatırlatan Çokakoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz 6 Şubat depreminde ilgili tüm birimlerimizle sahada yer aldık, canla başla tüm personelimiz çalıştı. Bu sırada bir afet planımızın olmadığını fark ettik. Ardından hemen Başkanımız Mansur Yavaş’ın yönlendirmesi ile bu afet planımızı hazırladık” dedi.

Mansur Yavaş, Afet Gönüllüleri ile bir araya geldi

Afet planlarının, toplumların afete karşı daha hazırlıklı olması ve daha etkili bir şekilde müdahalenin yapılabilmesi için önemli olduğuna değinen ABB Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel ise “Afet Müdahale Planı” sunumunu yaparken, ANKA-SAR ve Vefa Motorize Derneği yöneticileri de “Crush Sendromu” hakkında bilgiler verdi.

Toplantı öncesi dernek yöneticileri, üyeleri ve afet gönüllüleri temsilcileri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.