Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hasta Nakil Hizmeti Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hasta Nakil Hizmeti Devam Ediyor
27/08/2023 00:42
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hasta Nakil Hizmeti Devam Ediyor

ANKARA – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi insan odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde 17 hasta nakil aracı, 7 diyaliz aracı ve 79 personeli Başkent 153 Çağrı Merkezi’ne gelen hasta ve engelli vatandaşların ihtiyaçları kapsamında kamu hastanelerine taşıma hizmeti hız kesmeden devam ediyor.

Diyaliz Hastalarına Özel Program

24 saat hizmet veren ambulans hizmeti kapsamında, yatalak durumdaki hastalar sağlık elemanı eşliğinde hastaneye götürülüyor ve gerekli tedavi işlemlerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Sürekli diyalize girmek zorunda olan böbrek hastalarına da hizmet veren Ankara Büyükşehir Belediyesi; diyaliz hastaları için oturdukları semt, tedavi gördükleri diyaliz merkezleri ve tedavi günleri konusunda özel bir program hazırlanıyor. Daha sonra da diyaliz hastaları, bu program çerçevesinde evlerinden alınıp diyaliz merkezlerine, diyalizden sonra da evlerine kadar götürülüyor.

Personele Eğitim Uzman Eğitmenler Tarafından Veriliyor

Hizmeti veren personelin verimlilik ve başarı düzeyinin artırılması için kurum içi eğitimler ise düzenli olarak veriliyor.

Eğitimler kapsamında; Etkili İletişim ve Empati Eğitimi, Tıbbi Atık Yönetimi, Hasta Hakları ve Güvenliği ile Hasta Transferi ve Taşıma Eğitimi uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, “Ambulans hizmeti veren birimimizde çalışan arkadaşlarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması ve yetkinlik düzeyinin yükseltilmesi için eğitimler düzenliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.