Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 19°C

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihi Ulus Hali’ni yeniliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihi Ulus Hali’ni yeniliyor
04/11/2023 17:06
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihi Ulus Hali’ni yeniliyor

ANKARA – BHA

Başlattığı projelerle geçmişi korurken geleceğe yatırım yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 86 yıllık tarihe sahip Ulus Hali’ni yenilemek için düğmeye bastı.

Avusturyalı mimar Robert Oerley tarafından 1937 yılında modern bir mimariyle tasarlanan Ulus Hali’nin iç kısım tadilat çalışmalarının bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

320 bin ton atık kaldırıldı

Yapıldığı yıldan bu yana ilk kez detaylı bir şekilde yenileme çalışması başlatılan Ulus Hali’nden ilk etapta 320 bin ton atık çıkartıldı.

Gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında; 6 yeni yağmur suyu hattının eklenerek çatı sistemi baştan aşağı değiştirilecek ve yıllardır çatıdan akan yağmur suyu problemi ortadan kaldırılmış olacak. Çatıya yurt dışından ithal edilecek membranın da serilmesiyle esnaf ve vatandaşların mağduriyeti sona erecek.

Daha konforlu daha hijyenik alışveriş

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimarisine uygun olarak projelendirilen çalışmalar kapsamında vatandaşların daha konforlu ve hijyenik bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hal içinde çeşitli düzenlemeler yapılacak.

Halin orta tezgâhları yenilenerek daha düzenli bir görünüme kavuşurken zemin ise granit taş parke döşenecek, yapılan çalışmalarla tarihi mekân yeniden hayat bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.