Categories: GENEL

Ankara Bilim Üniversitesi’nin Tercih ve Tanıtım Günleri

ANKARA – BHA

Ankara Bilim Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 18 Temmuz tarihinde başladı. 8 Ağustos son tercih gününe kadar devam eden Tercih ve Tanıtım günleri için, uzman rehberler tarafından ücretsiz tercih danışmanlığı veriliyor.

Ankara Bilim Üniversitesi’nin fakülte ve bölümlerini anlatan Ankara Bilim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Harun Meydan, şunları söyledi:

Ankara Bilim Üniversitesi, 2020 yılında Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesi. Dört fakültemiz var, 14 bölümümüz var, bir meslek yüksek okulumuz ve bir enstitümüz var. Kısaca fakültelerimizden ve bölümlerimizden bahsedeyim; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji bölümü, Mütercim Tercümanlık bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, İşletme bölümlerinden oluşuyor. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde; Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri var. Güzel Sanatlar Tasarım Fakültemizde; Film Tasarım ve Yönetim bölümü, İç Mimarlık ve Çevre tasarım bölümü ve Yeni Medya ve İletişim bölümlerimiz var. Ayrıca Hukuk Fakültemiz var. Bu sene bir Meslek Yüksekokulu açtık. Meslek Yüksekokulumuzda da Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, E Ticaret ve Pazarlama ve İHA Teknolojileri ve Operatörlüğü bölümleri var.”

“Nitelikli Eğitimi Çok Önemsiyoruz”

Ankara Bilim Üniversitesi’nin nitelikli eğitime verdiği öneme değinen Prof. Dr. Meydan, “Biz nitelikli eğitimi çok önemsiyoruz. Özellikle bu topraklara ve bu coğrafyaya faydalı insan yetiştirmeyi istiyoruz üniversite olarak. Nitelikli eğitim demişken kendi alanında bir bir eğitim almış olmak çok önemli artık bireyler için. Kendi alanındaki bilgiyi edinmek, becerilerini geliştirmek, yenilikleri bilebilmek, uygulama yapmak, gelişmeleri takip edecek olabilmek edebilecek olmak çok önemli. Biz de bunları çok önemsiyoruz” açıklamasında bulundu.

18 Temmuz-8 Ağustos Tarihleri Arasında Ücretsiz Tercih Danışmanlığı

Tercih ve Tanıtım Günleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Meydan, “Tercih yapmak isteyen öğrencilerimiz için üniversitemizde bunun danışmanlığını veriyoruz. Ulaşımı çok kolay bir yerdeyiz. Öğrencilerimizi üniversitemize bekleriz” ifadelerini kullandı.

SancakHaber

Recent Posts

ALPAGUT TAM GAZ

ALPAGUT TAM GAZ 15-22 Mayıs 2024 tarihinde Malatya da düzenlenen birinci kademe boks antrenörlük kursunu…

11 saat ago

181 kişi gözaltına alındı

34 ilde düzenlenen Sibergöz-40 operasyonlarında 181 kişi gözaltına alındı   İçişleri Bakanı siber suçlara yönelik…

12 saat ago

AK Parti İl Başkanı İstifa Etti

Ak Parti Batman İl Başkanı Av. A. Akif Gür bir basın açıklaması yayımlayarak Ak Parti…

12 saat ago

Norveç Filistin’i resmen tanıyacak

Norveç Filistin’i resmen tanıyacak   Norveç hükümeti Filistin’i, uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik…

12 saat ago

Göktaş: Engelli memur sayısı 68 bin 396’ya ulaştı

Göktaş: Engelli memur sayısı 68 bin 396’ya ulaştı Bakan Göktaş, Ankara Hakimevi’nde çeşitli bakanlıklar ile sivil…

1 gün ago

“Fatih’in tılsımı” 1,4 milyon sterline satıldı

“Fatih’in tılsımı” 1,4 milyon sterline satıldı Müzayedenin en önemli parçaları arasında yer alan ve Fatih…

1 gün ago