Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Ankara Bilgi Teknolojileri Kocaeli’de

Ankara Bilgi Teknolojileri Kocaeli’de
07/11/2023 10:27
A+
A-

Ankara bilgi Teknolojileri tarafından organize edilen İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz konferansı 8 Kasımda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Genel Müdürlüğünü Yücel Koçak’ın yaptığı Ankara Bilgi Teknolojileri, geçen aylarda gerçekleştirdiği ‘OSTİM Sanayide Karbon Zirvesi’nin ardından bu kez de çok daha geniş katılımlı ve kapsamlı olarak ‘İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz Konferansı’nı hayata geçirmek için son hazırlıklarını tamamlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kocaeli Kongre Merkezi’nde (SEKAPark) yaklaşık 5000 bin kişinin katılımıyla 8 Kasım 2023 Çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen Konferansa, Marimder’de katkı sağlayacak.

 

 

ABT Genel Müdürü Yücel Koçak Sancak Haber’e yaptığı açıklamada;

T.C. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, Yerel Yönetimler, Türk Standartları Enstitüsü, KOSGEB, Üniversiteler, Ankara Bilgi Teknolojileri MARİMDER ve özel sektörden birçok yönetici ve uzmanın konuşmalarıyla değer katacağı konferans, 08 Kasım 2023 Çarşamba günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Zirve hakkında detaylı bilgi için www.karbonayakizivebiz.com ve www.sanayidekarbonzirvesi.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

ABT Genel Müdürü Yücel Koçak

ABT Genel Müdürü Yücel Koçak

 

Düzenlenecek zirvede; sanayide yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji kullanımı, sürdürülebilirlik gibi konularda oluşan yasal mevzuatlar, finans ve teşvik destekleri başta olmak üzere karbon salımının tüm detayları konuşulacaktır. Ayrıca fuaye alanında karbon ayak izi ölçümü ve doğrulanması hususunda sorulara cevap verebilecek kurum ve kuruluşların stantları da yer alacaktır.

MARİMDER ile birlikte zirvenin düzenleyicisi olan Ankara Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Yücel KOÇAK, dünyada iklim değişikliğinin neden olduğu sorunların artık ertelenebilir konular arasında değil acil müdahale edilmesi gereken konular arasında yer aldığını belirterek şöyle konuştu;

 “Ülkemizde ve dünyamızda sanayi üretiminin artması küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olan sera gazı salınımlarının da hızla artmasına neden olmaktadır. Bu salınımları azaltmak artık bir tercih değil bir zorunluluk halini almıştır. Bizlerde teknolojik çözümler üreten Arge kuruluşları olarak kamu ve özel sektör iş birliğiyle ekonomimizin lokomotifi olan sanayi kuruluşlarımızı iklime duyarlı teknolojileri kullanmak konusunda daha bilinçli hale getirmeliyiz. Bunun için gerekirse her organize sanayi bölgesinde bu tür etkinlik ve zirveleri gerçekleştirmeli ve sanayi kuruluşlarımızda gereken farkındalıkları oluşturmalıyız. Sanayide yeşil dönüşümü gerçekleştirebilmek ve küresel anlamda oluşan karbon ticaretinde ülkemizin söz sahibi olmasını temin edebilmek için elimizde çok fazla fırsat ve imkân bulunmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının tercihi ve verimli kullanımı, atık yönetimi, kaynakların optimizasyonu, çevreye duyarlı teknoloji tercihi gibi birçok enstrüman bu konuda bizleri güçlü kılmaktadır. Ülkemizin her tarafında sanayi kuruluşları ile işbirliği halinde olan ve her aşamada sanayicilerimizin destekçisi olan MARİMDER ile birlikte düzenleyeceğimiz İkim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz zirvesi tüm bu konularda nereden başlamamız ve neler yapmamız gerektiği konularında katılımcıların bilgilendirilmesi ve yol haritasının belirlenmesinde etkili olacaktır.”  İfadelerini kullandı

İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz Zirvesine başta Marmara Bölgesindeki organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren yüzlerce işletmenin temsilcisi olmak üzere; kamu kurumlarından yöneticiler, akademisyenler, belediyeler, sivil toplum temsilcileri ve öğrenciler katılacaktır. 1.000 kişinin üstünde bir katılımcıyla gerçekleştirilmesi hedeflenen zirvenin, bölgede iklim krizi ve sınırda karbon düzenlemesi konusunda günümüze kadar düzenlenen en kapsamlı ve geniş katılımlı etkinlik olması bekleniyor.

Dikkat Çekici Konu Başlıkları

Konferans ile ilgili kurulan “www.sanayidekarbonzirvesi.com” adresinden de ayrıntılı bilgiye ulaşılabilen projenin konu başlıkları ise şöyle:

Sanayide Karbon Zirvesi; sanayi kuruluşlarının karbon emisyonlarının azaltılması ve sürdürülebilirlik hedefleri

Hava Kalitesi Yönetimi,

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye,

İklim Krizi ve Tüketimi Tüketmek,

Küresel Isınma ve Karbon Ayak İzi,

Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması,

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı,

İklim Krizi ve Karbon Salınımı Önlemleri Sürecinde, Enerji Verimliliğinde Pompaların Rolü

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Lisanslama Süreçleri,

Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Dünya Yolunda Çevre Mühendisliği,

Sürdürülebilir Fabrika Yönetimi,

Yaşam Döngüsü Analizi,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.