Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C

Altın İthalatına %20 Ek Mali Yükümlülük Geliyor

Altın İthalatına %20 Ek Mali Yükümlülük Geliyor
08/08/2023 11:20
A+
A-

Altın İthalatına %20 Ek Mali Yükümlülük Geliyor

Resmî Gazete’nin 8 Ağustos 2023 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, bazı ürünlerin ithalatında %20 ek mali yükümlülük uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara göre, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler harici menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük getirilecek.

Kararda, ekli tabloda belirtilen ürünlerin, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler harici diğer ülkelerden ithal edilmesi durumunda, belirlenen oranlarda ek mali yükümlülük tahsil edileceği belirtiliyor. Bu ek mali yükümlülük, gümrük idareleri tarafından gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil edilerek genel bütçeye kaydedilecek.

Kararın içeriğine göre, 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve gümrük mevzuatının ilgili hükümleri, bu ek mali yükümlülüğün tescili, tahakkuku, tahsili, geri verilmesi, takibi ve teminata bağlanması gibi işlemlerde uygulanacak.

Bu karar,  3 gün içinde yürürlüğe girecek ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek.

İthalatında ek mali yükümlülük uygulanacak ürünler ve bu ürünler için belirlenen ek mali yükümlülük oranları ise aşağıdaki gibidir:

  • Altından olanlar: %20
  • Pırlantalı altından olanlar: %20
  • Kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olanlar: %20

Bu kararla birlikte, belirtilen ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanarak gümrük işlemleri etkilenmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.