Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 19°C

Açıkkapı, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümü Vesilesiyle Mesaj Yayımladı

Açıkkapı, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümü Vesilesiyle Mesaj Yayımladı
05/02/2024 15:47
A+
A-

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 50 bin vatandaşın vefat ettiği, milyonlarca vatandaşı etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. Yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayımladı.

6 Şubat  2023’de meydana gelen art arda iki büyük depremin 11 ilde , 14 milyon insanın doğrudan etkilediğini hatırlatan Açıkkapı, şehirlerin yeniden inşaası noktasında devlet ve milletin el ele vererek asrın dayanışmasını ortaya koyduğunu söyledi.

Açıkkapı’nın mesajında ayrıca şu ifadeler yer alıyor:

6 Şubat 2023
Saat 04:17
ve
Saat 13:24

Kahramanmaraş merkezli dünya tarihinin belki de aynı gün 2 büyük depreme tanıklık ettiği 11 ilimizi, 14 milyon insanımızı etkileyen  “Asrın Felaketini” yaşadık.

Bu depremlerde 53 bin 537 vatandaşımızı kaybettik , milyonlarca kişi de ölümün kıyısından geri döndü.

Ama bir kısmımız bu kıyıdan dönerken, acıların en büyüğünü yaşadı; evladını, annesini, babasını, akrabasını, arkadaşını, komşusunu, hemşehrisini yitirdi.

Tabi depremin ardından devlet refleksi harekete geçti. Tüm kamu kuruluşları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler seferber olurken, bölgedeki 650 bin personel canla başla çalıştı.

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan 26 bin binada arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirilirken, felaket bölgesinde 350 çadır kent alanında 645 bin çadır, 414 konteyner kentte ise 215 bin 224 konteynerin kurulum işlemleri ivedilikle tamamlandı. Devletimiz deprem bölgesine 106 milyar 728 milyon lira kaynak aktardı.  Geçici barınma hizmeti kapsamında son aldığımız bilgilere göre 349 bin haneye toplamda 14 milyar 453 milyon lira kira destek ödemesi yapılırken, bu çerçevede ev sahiplerine 7500 , kiracılara 5 bin lira kira destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor.

Deprem bölgesinde hak sahipliği tespit çalışmaları neticesinde 389 bin konut, 40 bini aşkın iş yeri belirlenmiş, 307 bin konutun çalışmalarına başlanmıştır.  Ayrıca yerinde dönüşüm projeleriyle bölgedeki konutlar için 750 bin lirası hibe, 750 bin lira kredi, ahırlı köy evleri için 1 milyon kredi ve 750 bin lira hibe  2 yıl ödemesiz ve faizsiz 10 yıl vadeyle kullanım hakkı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Bir taraftan depremin yaraları sarılırken, öte yandan güçlü şehirlerin inşaası için Gazi meclisimiz Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla harekete geçmiş,  güvenli kentlerin inşaası için kentsel dönüşüm kanun teklifimiz meclisimizden geçmiştir.

Kahramanmaraş depremlerinde yitirilen sadece hayatlar olmadı…Çocukluğumuzun, gençliğimizin yaşadığımız hatıralarımızın, hikayelerimizin nakış nakış yazıldığı geçmişimizde hanelerimizi, sokaklarınızı, caddelerimizi, mahallelerimizi yitirdik. Ve aradan bir yıl geçti… bir çoğumuz hatıralarımızı, geçmişimizi, hikayelerimizi yazdığımızı şehirlerimizde hüznü hep birlikte yaşıyoruz.

Acılarımızı, hüzünlerimizi asla unutamayacağız ancak, yarınlarımızı, geleceğimizi, hikayelerimizi yeniden içimiz burkularak ta olsa yeniden yazmaya devam edeceğiz.

Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracak, geleceğimizi evlatlarımız için yeniden inşa edeceğiz.

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla daha çok çalışmaya, vatandaşlarımızın yarınlarını mutlu ve müreffeh kılmak için mücadelemize devam edecek, yarınlarımızın yeniden inşasından asla vaz geçmeyeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.