Dolar 32,5111
Euro 34,9332
Altın 2.434,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

23. Ulusal Anatomi Kongresi Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleşti

23. Ulusal Anatomi Kongresi Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleşti
14/10/2023 16:41
A+
A-

23. Ulusal Anatomi Kongresi Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleşti

ANKARA – BHA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’nin (TAKAD) Cumhuriyet’in yüzüncü yılına ithafen gerçekleştirdiği “23. Ulusal Anatomi Kongresi”nin açılışına katıldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Deniz Demiryürek’in Başkanlığı’nı yürüttüğü Kongre’nin açılış programında, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, TAKAD Başkanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, çok sayıda akademisyen ile ATO Meclis Üyeleri ve davetliler de yer aldı.

“Başkent’in bilimle gelen üstünlüğüne sahip çıkmalıyız”

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın üniversiteleriyle, tıp fakülteleriyle, eğitimiyle, yetiştirdiği doktorlarıyla, sağlık çalışanlarıyla, tam teşekküllü üniversite hastaneleriyle sağlıkta bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek, “Cumhuriyet’in yeni kurulduğu, ülkedeki tek tıp fakültesinin İstanbul’da olduğu yıllardan Cumhuriyet’in Başkenti’nin tıp fakülteleriyle, sağlık hizmetleriyle adını dünyaya duyurduğu günlere geldik. Cumhuriyet’in ilk yıllarında hekim sayısı 500 civarındayken, bugün sadece Hacettepe Tıp Fakültemiz yılda yaklaşık 500 mezun veriyor. Dünyanın en iyileri arasına adını yazdırıyor. Doktorlarının, akademisyenlerinin başarılarıyla dünyada adından söz ettiriyor. Üniversiteler şehri Ankaramızın bu üstünlüğü ile hepimizin gururlanması ve sahip çıkması gerekiyor. Tıp ve sağlık alanındaki bu başarılar, şehrimizde sağlık turizminin gelişimine de zemin oluşturuyor” dedi.

Uluslararası kongrelerin merkezi olma hedefi

Türkiye’ye, sağlık hizmeti almak için gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği iller arasında Ankara’nın ön sıralarda yer aldığına dikkat çeken ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Sağlık turizmi gelişmeye ve döviz girdisi sağlamaya açık bir alan. Bu nedenle Ankara Ticaret Odası olarak, şehrimizi sağlık turizmi alanında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışıyoruz. Ankara kongre turizminin gelişmesi için de önemli potansiyele sahip. Şehrimizin adını bu alanda da duyurmak istiyoruz. Umut ediyorum ki Ankara, başta tıp olmak üzere uluslararası kongrelerin yapıldığı bir merkez durumuna en kısa sürede gelir” dedi.

“Bilimin, teknolojinin izini sürüyoruz”

Ankara’daki üniversitelerin bilimin gelişmesine, ilerlemesine öncülük ederek, toplumsal gelişime büyük katkılar sağladığını kaydeden Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi’nin de tıp fakültesi ve diğer fakülte, yüksekokul ve enstitüleriyle bilime, toplumsal gelişime büyük katkılar sağladığı kaydetti. Ankara Ticaret Odası’nın Başkent’teki üniversiteler veya üniversitelerin uzantısı olan kuruluşlarla ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Yılmaz, “Odamızda üyelerimizin gelişimi için yaptığımız tüm çalışmalarda bilimin, teknolojinin izini sürüyoruz. Şehrimizin, ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı da canı gönülden destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.