Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 21°C

13’üncü Maaşa “Evet”, Yaş Sınırına “Hayır”

13’üncü Maaşa “Evet”, Yaş Sınırına “Hayır”
03/03/2024 19:40
A+
A-

İsviçre’de Oylar sayıldı: Yüksek Emekli Maaşına “Evet”, Daha Sonra Emekli Olmaya “Hayır” çıktı.

featured

13’üncü Maaşa “Evet”, Yaş Sınırına “Hayır”

Pazar günü İsviçre seçmeni, yaşlı vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla emeklilik maaşlarının artırılması yönündeki girişimi büyük bir destekle karşıladı. “Emeklilikte daha iyi yaşamak” girişimi, %58’lik beklenen bir destekle kabul edildi. Bu, enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle emeklilere ek aylık ödemeler yapılmasını öngören bir yasa teklifi.

İsviçre Sendikalar Federasyonu tarafından desteklenen bu girişim, her yıl 13. aylık emekli maaşı ödemesinin yapılmasını hedefliyor. Bu, İsviçre’deki birçok çalışanın zaten aldığı ek 13. aylık maaşa benzer bir uygulama. Yapılan tahminlere göre, kantonların çoğunluğunun da bu öneriyi desteklediği görülüyor.

Ancak, aynı günde yapılan başka bir oylamada emeklilik yaşının kademeli olarak 66’ya çıkarılmasını ve devlet emekliliğinin tam finansmanını sağlamayı amaçlayan bir teklif reddedildi. Bu sonuç, sağ ve merkez partilerin yanı sıra ülkenin ana iş grupları tarafından da şiddetle karşı çıkılan bir reform girişimine ilişkin önemli bir kararı temsil ediyor.

Öne çıkan diğer bir nokta ise solcu bir girişimin bu oylamada güçlü bir destek alarak tarihi bir zafer elde etmiş olmasıdır. “Evet” oyu, İsviçre’de solcu bir girişimin oylamayı güçlendirmesi ve kabul edilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum, ülkede devlet emeklilik sisteminin geleceği konusunda önemli tartışmaları beraberinde getirebilir.

13’üncü Maaşa “Evet”, Yaş Sınırına “Hayır”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.