Categories: POLİTİKA

Yunus Genç’ ten Kamuoyuna Açık Çağrı

MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Yunus Genç yazılı açıklama yaptı. Deprem Bölgesine yapılan yardımlar konusunda yine bölge esnafından yapılası  çağrısında bulundu. Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizi derinden sarsan ve birçok ilimizi etkileyen depremin büyük üzüntüsü içindeyiz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Yaşadığımız deprem felaketinden en çok etkilenen kesimlerden biri de esnaflarımız ve sanayicilerimiz olmuştur. Deprem bölgelerindeki esnaflarımızın işyerlerini açacak durumda olmadığını, Esnaflarımızın dişiyle tırnağıyla yıllar boyunca çalışarak ortaya çıkardığı emek ve sermayeleri toprak altında kaldığını derin bir üzüntüyle şahit olduk.

Bölgede depremden etkilenen herkesin hayata dönmesinin, yaşama tutunmasının en önemli yollarından biri de esnafların dükkânlarını yeniden açmasının sağlanmasıdır. Bu nedenle “Depremzede esnaflarımızı ayağa kaldırma” kapsamında özellikle küçük esnafa nefes olacak adımların atılması büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda, depremden etkilenen vatandaşlarımız için ulusal yardım kampanyaları düzenleyen tüm bireysel, özel veya kurumsal grup, kurum veya kuruluşların, gerçekleştirecekleri yardım kalemlerini bölgedeki esnaflar üzerinden gerçekleştirilmesinin, ilgili bölgelerdeki ticari hayata can suyu vereceğine inanmaktayım.

Bu bağlamda, ilgili illerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar odaları ile ilgili tüm STK’ların yayınlayacağı yerel tedarikçi listelerinin kamuoyu ile paylaşılıp yardımlara ait satın almaların bu firmalar üzerinden gerçekleştirmesine yönelik çağrıların yapılmasının önem arz ettiğine inanıyorum.”

SancakHaber

Recent Posts

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti   Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 72 yaşındaki…

8 saat ago

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçışunu…

8 saat ago

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

1 gün ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

2 gün ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

2 gün ago

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına, Nafiz Koca seçildi

Elazığ’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede Konseyin yeni başkanı…

2 gün ago