Dolar 32,5237
Euro 34,7479
Altın 2.491,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yenişehir Belediyesinden 65 yaş ve üzeri vatandaşa evde bakım hizmeti

DİYARBAKIR YENİŞEHİR BELEDİYESİ, İLÇEDE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI’NA KAYITLI 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARI EVLERİNDEN ZİYARET EDEREK EVDE BAKIM HİZMETİ VERİYOR.

13/03/2022 13:20
A+
A-

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı 65 yaş ve üzeri vatandaşları evlerinden ziyaret ederek evde bakım hizmeti veriyor.

Merkez Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ilçede hayata geçirilen Yaşlı Destek Programı (YADES) Projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara evde bakım hizmeti vererek tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Evde Bakım Hizmeti’ne gereksinim duyan 65 yaş ve üzeri vatandaşların evlerinde tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Beşikci, “Evde bakım hizmeti ile 65 yaş ve üstü evde yalnız yaşayan, evde kişisel temizliklerine yardımcı olabilecek başka bir yakını bulunmayan vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımları için YADES Projemiz kapsamında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde Evde Bakım Birimimizi kurduk” dedi.

“Ekipte, hemşire, kuaför, sosyal hizmet uzmanı ve temizlik elemanları bulunuyor”

Başkan Beşikci, “Evde bakım birimimizde görevli hemşiremiz yaşlılarımızın şeker, tansiyon ve ateş ölçümlerini düzenli olarak yaparak, gerek gördüğünde hastaneye sevkini yapıyor. Kuaförümüz yaşlılarımızın saç, tırnak ve cilt bakımlarıyla ilgilenirken, ev temizliğinden sorumlu olan çalışanımız evi temizliyor. Sosyal hizmet uzmanımız, yaşlılarımız ve yakınlarıyla gerekli görüşmeleri yapıp, rapor tutuyor. Her hafta bir psikoloğumuz değerli büyüklerimize gerekli sosyal ve psikolojik desteği sağlarken, bir çalışanımız yaşlımızın evindeki fiziksel eksiklikleri tespit ederek gerekli boya, tamirat gibi ihtiyaçları gidermeye çalışıyor. Ayrıca yaşlımızın banka, hastane ve kamu kurum ve kuruluşlara ulaşımlarını da sosyal taksilerimizle ücretsiz sağlıyoruz. Kültürümüzün taşıyıcıları ve evlerimizin başköşelerinde ağırladığımız koca çınarlara hizmet etmek boynumuzun borcudur. Onları ikinci baharlarında yalnız bırakmayacağız ve belediye olarak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.