Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

Yenişehir Belediyesi personeline kanserde erken teşhis anlatıldı

DİYARBAKIR YENİŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK “GÖĞÜS KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ VE KADIN HASTALIKLARI” KONULU SEMİNERLER DÜZENLENDİ.

06/03/2022 12:55
A+
A-

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi personeline yönelik “Göğüs Kanserinde Erken Teşhisin Önemi ve Kadın Hastalıkları” konulu seminer düzenlendi.

Yenişehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına yönelik Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Gamze Akın Evsen ile Opr. Dr. Zeynep Şener Bahçe, kanserde erken teşhisin önemi ve kadın hastalıkları konularında seminer verdi. Kanser hastalığının erken tanısında erken tedavinin hastalığın ilerlemesinde başarı şansını oldukça arttırdığını anlatan Opr. Dr. Gamze Akın Evsen, “Hastalığın tedavi edilebilmesinde, hastalığın erken tanısı yani erken teşhisi çok büyük önem arz etmektedir. Erken teşhis edilemeyen hastalığın tedavi süreci ve tedavi seçenekleri daha zorlayıcı ve kısıtlı olabilmektedir” dedi.

Kanserden korunma yolları hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Zeynep Şener Bahçe ise, ailesinde daha önce kanser vakası görünen risk grubunda bulunan insanların her yıl hastanelere giderek gerekli tanı testlerini yaptırmaları gerektiğini belirterek, “Erken tanı konulduktan sonra tedavinin yüz güldürücü sonuçları oluyor. Hem kadınlar hem de erkeklerin herhangi bir şikayet olmadan yıllık kontrollerini yapmaları gerekiyor. Sağlıklı kadınların sağlıklı nesiller yetiştirebilmeleri için her hastalıkta olduğu gibi kanser hastalığında da sağlıklı beslenme oldukça önemlidir’’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.