Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Yedi Başak’tan savaş mağduru Ukrayna halkına yardım

YEDİ BAŞAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, RUSYA SALDIRILARI SONRASI MAĞDUR OLAN VE POLONYA-ROMANYA-MACARİSTAN SINIRLARINDA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞAN UKRAYNA HALKINA YARDIM ULAŞTIRDI.

02/03/2022 17:15
A+
A-

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Rusya saldırıları sonrası mağdur olan ve Polonya-Romanya-Macaristan sınırlarında hayata tutunmaya çalışan Ukrayna halkına yardım ulaştırdı.

Yedi Başak İnsanı Yardım Derneği, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi savaş mağduru olan Ukrayna halkının da yardımına koştu. Yedi Başak, Rusya’nın saldırıları sonrası mağdur olan Ukrayna halkını savaşın etkilerinden korumak ve destek olmak için Polonya- Romanya-Macaristan sınırlarında yardım malzemeleri dağıtmaya başladı. Üç günde sınırı geçen yaklaşık insan sayısı 100 bini geçerken, yoğun göç alan Polonya sınırı çocuklu aileler haricinde sivillere kapatıldı. Yedi Başak de Polonya sınırında bulunan Ukrayna halkının acil insani ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçti. Yedi Başak, Polonya sınırında gıda, bisküvi, meyve suyu, süt ve temizlik malzemelerinden oluşan acil yardım malzemelerini Ukraynalı mültecilere ulaştırdı.

Hangi kategoride olursa olsun dünyadaki tüm muhtaç insanların çektiği acıları hafifletmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, gıda güvenliği ve geçim kaynağı, su ve sanitasyon, eğitim, barınma, beslenme ve sağlık programları kapsamında insanların ihtiyaç duydukları yardımlara yönelik projeler yürütmeye devam ediyor. Yurtdışında 3 kıtada kardeşliğin ve paylaşmanın hakim olması için din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın, tüm mağdur ve mazlumlara yardım ulaştırmayı ilke edinen Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Ukraynalı savaş mağdurlarına yönelik insani yardımların devam edeceğini de duyurdu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.