Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Yedi Başak kurban emanetlerini sahiplerine ulaştırdı

YEDİ BAŞAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, 2022 KURBAN BAYRAMI’NDA HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLADIĞI 3.700 HİSSE KURBANI BAĞIŞINI, İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTIRDI.

29/07/2022 10:10
A+
A-

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2022 Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin bağışladığı 3 bin 700 hisse kurbanı bağışını, ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

“Kurbanım kardeşime” sloganı ile yola çıkan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, kurban faaliyetlerinin yanı sıra, gıda paketi dağıtımı, nakdi yardım, su kuyusu, yetim çalışması ve Kuran-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi. Yedi Başak, Kurban bayramında yürüttüğü iyilik çalışmaları ile yüz binlerce insanı mutlu etti.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği yurt içi ve yurt dışında yaptığı insani yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahipleri ile yardımsever insanlar arasında köprü olmaya devam ediyor. 2022 yılı Kurban Bayramında vekalet yoluyla bağışlanan kurbanlar üç kıtada dağıtıldı. Başta Türkiye olmak üzere Yemen, Afrika, Afganistan, Arakan, Suriye ve Gazze’de emanetler sahiplerine ulaştırıldı. Kurbanlık hayvan seçimi İslami kriterlere uygun olarak yapıldı ve yine İslami usullere uygun olarak kesimi gerçekleştirildi.

“Kurbanım Kardeşime!” sloganı ile yola çıkılan kurban organizasyonunda kurbanlıklar, kesim yapılacak ülke ve bölgelerden kurban olma kriterlerine dikkat edilerek satın alındı. İslami usullere uygun olarak kesimi gerçekleştirildi ve pay edilerek ihtiyaç sahiplerine elden teslim edildi. Kurban kesiminin gerçekleştiğine dair bilgi video kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletildi.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, Afganistan’da kurban organizasyonunu gerçekleştirdi. Bulut açıklamasında, “Kurban Allah’a kulluğun ve paylaşmanın bir başka adıdır. Kurban gönüllerimizi birbirine yaklaştırır, bizi bir eder. Kurban vesilesi ile gönül coğrafyamızın farklı noktalarına giden ekiplerimiz, ülkemizin selamını ve iyiliklerini mazlum kardeşlerimize ulaştırdılar. Oralardan selam ve duaları yüklenip hep birlikte ülkemize getirdik. Bayram günü evinde ailesi ve çocukları ile bayram etmek dururken, mazlum insanlar ve yetim çocuklar ile buluşmak için kıtalar aşan, Yedi Başak gönüllülerini ayrıca tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. İyiliğe adanmış güzel kalpli insanların destekleri ve bağışları ile bu yıl da yüz binlerce mazlumun ve yetim çocuğun yüzlerini birlikte güldürdük. An oldu biz de ağladık onların çaresizliğine. Gün oldu çocuklarla oyuna koyulduk birlikte güldük, sevinçlerine ortak olduk. Hayatın farklı renklerini birlikte yaşadık kardeşlerimizle. İnşallah bundan sonra da bu gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere destek veren tüm bağışçılarımıza ve aziz milletimize çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.