Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

DİYARBAKIR – Vali Karaloğlu, engelli vatandaşlar ile bir araya geldi

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA ENGELLİ VATANDAŞLAR VE AİLELERİNE ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

03/12/2021 18:25
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlar ve ailelerine etkinlik düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla engelli bireyler ve ailelerine yemek programı düzenleyerek bir araya geldi. Vali Münir Karaloğlu, programda yaptığı konuşmada, sevgi engel tanımaz mottosuyla engelli bireylerle bir araya gelip hasbihal etmek ve dertleşmek amacıyla programı düzenlediklerini söyledi.

“Diyarbakır’da ilk defa iki noktada Mola evleri açıyoruz”

Devletin son 20 yılda engelliler ve sosyal politikalarda çok önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Karaloğlu, “Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri olarak engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak, onları hayata bağlayacak, bir meslek ve iş sahibi yapacak çalışmalar yürüttük. Önemli projeleri hayata geçirdik. Diyarbakır’da ilk defa iki noktada Mola evleri açıyoruz. Birincisi Şehitlik Mahallesinde, diğeri Kayapınar ilçemizde. Ne demektir bu Mola evi. Bazı engelli gruplarında öyle annelerimiz var ki, yıllardır çocuğunu bırakıp evinin kapısına çıkamıyor. Kendisini evladına adamış annelerimiz var. İşte kendisini engelli yavrusunun bakımına adamış bu annelerin gün içerisinde biraz nefes alsınlar, kendi sosyal ihtiyaçlarını çarşıda, pazarda postanede, hastanede takip edebilsinler diye ismini Mola evi dediğimiz yere bırakacak. Gidecek kendi işini görecek, çocuğunun bakımı ve rehabilitasyon çalışmaları bizim Mola evinde devam edecek. Dönüp çocuğunu evine alıp gidecek. İnsanları ikiye ayırıyorum. Bir engelli olanlar, iki engelli olmaya aday olanlar. Bugün engelli olmayabiliriz. Ama yarın hayatın bize ne hazırladığını bilmiyoruz. Onun için asıl olan insanın bedeninde olan engel değildir. Eğer gönlünüzde ve zihninizde engelliniz yoksa sorun yok. Önemli olan gönüllerde ve zihinlerde engelli kaldırmak” dedi.

Gazi Köşkü’nde düzenlenen etkinlik, Beyaz Ay Derneği Zihinsel Engelliler Folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Engelsiz Halk Müziği Korosu ve şiir dinletisiyle devam etti.

Programa, Vali Münir Karaloğlu yanı sıra, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karakaş, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

MOBİL REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.