Categories: GENEL

Vali Gündüzöz’den “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesajı

MUŞ (AA) – Muş Valisi İlker Gündüzöz, “İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali İlker Gündüzöz mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sembolü ve Türk Milletinin hürriyeti ve kutsal değerleri uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlatan İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünün büyük bir gururla kutlandığını belirtti.

Milli mücadelenin en çetin döneminde, milletin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eserin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edeceğine vurgu yapan Vali Gündüzöz, şunları kaydetti:

“Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak bunu İstiklal Marşını yazdıran o asil ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. Bu mücadele ruhunu daima diri tutmak, bu mücadelenin sadece bugün değil yarın da yaşaması için gayret etmek, İstiklal Marşımızın her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, vatanımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkmak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize de bu bilinci aşılamak hepimizin ortak görevidir. Bu vesile ile İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, 'O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın.' diyen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

SancakHaber

Recent Posts

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor   PROJENİN İLK ETABININ DEVREYE GİRMESİYLE İŞLENECEK…

6 saat ago

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti   Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 72 yaşındaki…

15 saat ago

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçışunu…

15 saat ago

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

2 gün ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

2 gün ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

2 gün ago