Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Vali Gündüzöz’den “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesajı

MUŞ (AA) – Muş Valisi İlker Gündüzöz, “İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali …

Vali Gündüzöz’den “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” mesajı
12/03/2021 15:06
A+
A-

MUŞ (AA) – Muş Valisi İlker Gündüzöz, “İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali İlker Gündüzöz mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sembolü ve Türk Milletinin hürriyeti ve kutsal değerleri uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlatan İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünün büyük bir gururla kutlandığını belirtti.

Milli mücadelenin en çetin döneminde, milletin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eserin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edeceğine vurgu yapan Vali Gündüzöz, şunları kaydetti:

“Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak bunu İstiklal Marşını yazdıran o asil ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. Bu mücadele ruhunu daima diri tutmak, bu mücadelenin sadece bugün değil yarın da yaşaması için gayret etmek, İstiklal Marşımızın her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, vatanımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkmak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize de bu bilinci aşılamak hepimizin ortak görevidir. Bu vesile ile İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, 'O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın.' diyen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.