Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Vali Davut Gül, GAÜN öğrencileriyle bir araya geldi

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELEREK, GELECEĞİNE YÖN VERECEK ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU.

06/04/2022 14:45
A+
A-

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek, geleceğine yön verecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluşan Vali Gül, “İyi üniversite yok, iyi öğrenci var. Hepimizin belli bir kapasitesi var. Herhangi bir hedefimiz olduğunda ve o hedefle ilgili gayret sarf ettiğimizde mutlaka olur” dedi. Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi mezunu olduğunu belirten Vali Gül, ortalama bir üniversiteden mezun olduğunu ama sınav sürecinde çok çalıştığını söyleyerek konuşmasının devamında, “Günde 13-14 saat ders çalıştım. Girdiğim ilk ve tek sınavdı, kazandım. Gayret gösterince, çalışınca kazanılmayacak sınav yok ama bu sınavı 4 ay değil 4 yıl çalışırsınız kendinizi vermezsiniz, çalışıyormuş gibi yaparsınız hangi üniversiteden mezun oluşanız olun sonuç alamazsınız. Dolayısıyla hangi üniversiteyi okuduğunuz çok önemli değil. Üniversite size bilgiye nasıl erişeceğinizi, nasıl öğreneceğinizi gösterir. Temel anlamda hocalarımızın anlattığı bilgilerden, işin çerçevesini öğrendikten sonra bilgi dünyanızı nasıl genişleteceğiniz tamamen size kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Kazanamayacağınız sınav yok”

Öğrencilerin çeşitli konularda sorularını yanıtlayan, staj, kariyer, barınma gibi sorunlarını dinleyen Vali Gül, öğrencilerle görüş alışverişinde bulunarak, “Gaziantep Üniversitesi’nde okumak sizin için bir dezavantaj değil, diğer üniversitelere göre olağanüstü bir avantaj da değil. Bu üniversiteleri ne kadar değerlendirdiğinize bağlı. Gaziantep şehri birçok şehre göre sizin açınızdan daha avantajlı. Büyük bir şehir, üniversite oturmuş bir üniversite ve sosyal hayatın gelişmiş olduğu bir yer. Ortalamanın üzerinde bir şehiriz ve ortalamanın üzerinde bir üniversitedeyiz. Kamuyu düşünürsek kazanamayacağınız sınav yok ama buna inanmanız ve emek harcamanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut da üniversite tercihlerinde Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin tüm bölümlerinin doluluk oranının oldukça iyi olduğunu belirterek, “Sizin bilgiye erişiminiz, kaliteniz, katkınız çok yüksek ama sorumluluğunuz da çok yüksek olması gerekiyor. Gelecek sizin omuzlarınıza yükleniyorsa yarınınızın bugününüzden daha güzel olması gerekiyor. Bu nedenle sadece teorik olarak anlattığımız dersler değil gönlümüz arzu ediyordu ki devlet büyüklerimiz, sektör temsilcileri sizlerle bir araya gelerek tavsiyeleri ve öğütleri olsun. Ufuk dünyanıza katkı sağlasın” diye konuştu.

Programın sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut tarafından Gaziantep Valisi Davut Gül’e günün anısına çiçek takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.