Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Uzmanından kanser hastalarına uyarı

UZMAN DOKTOR MURAT YAĞMUR, KANSER HASTALARININ EN ÇOK DİKKAT ETMELERİ GEREKEN KONUNUN HEKİMLERİNİN UYARILARINA VE TAKİP İLE TEDAVİ ÖNERİLERİNE UYMALARIDIR ” DEDİ

05/02/2022 13:30
A+
A-

Malatya’da özel bir hastanede görev yapan dahiliye Uzmanı Murat Yağmur, 4 Şubat Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kanser hastalığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Uzman doktor Murat Yağmur, kanser hastalarının en çok dikkat etmeleri gereken konunun hekimlerinin uyarılarına ve takip ile tedavi önerilerine uymalarıdır” dedi.

Hekim uyarısının önemine dikkat çeken Yağmur, “ Kanser hastalarımız uzun süre takip ve tedavi gerektiren ilgili hekimlerin özellikle medikal onkoloji öncülüğündeki birçok branşın takibinde olması gereken hastalarımız. En çok dikkat etmeleri gereken şey hekimlerinin uyarılarına ve takip tedavi önerilerine uymaları ve ihmal etmemeleri. Tedavi sürecinde sağlık bakımıyla ilgili diğer branşların da önerileri varsa bunların uygulanması” ifadelerine yer verdi.

Sağlıklı ve dengeli beslenme, düzenli egzersizin hastalık riskini azaltabileceğini kaydeden Yağmur, “ Kanserden korunmada dikkat edilmesi gereken önemli şey, artan insan yaşı, beslenme koşulları, ek hastalıklar, hepsi kanser sıklığını arttırmış durumda. Toplumumuzda özellikle internet ve sosyal medyanın yaygın kullanımından sonra her şikayetin kansere yorulması gibi gereksiz bir evhama da yol açmış durumda. Kişinin kendi vücudunu iyi tanıması, sağlıklı dengeli beslenmesi, doğal ortamda doğal besinlerle ve sağlıklı egzersiz ve yaşam koşullarıyla bunu desteklemesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Kanserde erken tanının önemine de değinen Yağmur, “ Aile hekimliklerinde kanser taraması için önerilen erkeklerde daha çok prostat muayenesi ve büyük abdest tahlili Gaitada gizli kan taraması yoluyla mide, bağırsak kanserleri erken tanısı. Kadınlarda aralıklı meme kontrolleri ile meme kanserinin önlenmesi. Diğer hastalıklar için de kansere ciddi anlamda düşündürecek uyarıcı belirtilerin varlığı halinde ilgili branşlara yönlendirilmeleri sağlanmış olur” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.