Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Üniversiteli gençler ortaokul öğrencileri ile oyun oynadı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) OĞUZELİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI İLE BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN OĞUZELİ YATILI BÖLGE ORTAOKULUNDA (YİBO) ÇOCUKLARA EĞİTSEL OYUNLAR OYNADI

08/06/2022 12:40
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile Bilgisayar Teknolojileri Programı öğrencileri, Oğuzeli Yatılı Bölge Ortaokulunda (YİBO) çocuklara eğitsel oyunlar oynadı.

Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) dersi çerçevesinde Öğr. Gör. Yasin Eroğlu ve M. Çağrı Yıldız koordinesinde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşadı. Teknolojinin gelişmesi, kentleşme oranının artması gibi sebeplerden dolayı çocukların eskisi gibi dışarıda oyun oynayamadığını ifade eden Öğr. Gör. Yasin Eroğlu, ’’Yeni nesillerde hareketsizlik yüzünden oluşan hastalıklarda artış oluyor. Çocuklar evden dışarı çıkmıyor sadece bilgisayar başında vakit geçiriyor. Oyun oynamak çocukların fizyolojik, sosyolojik ve psikolojik gelişimleri için çok önemli. Bugün eğitsel oyunlarımızla bu duruma farkındalık kazandırmak istedik’’ dedi.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin ise oyunların kültürümüzün bir parçası olduğunu ve onlara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarması gerektiğini belirterek, Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Hüseyin Gülsevgi ve Müdür Yardımcısı Mustafa Terlemez’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.