Dolar 32,5601
Euro 34,8680
Altın 2.425,68
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Üniversite ve özel gereksinim online paneli

ÜNİVERSİTE VE ÖZEL GEREKSİNİM ONLİNE PANELİ

06/12/2021 15:00
A+
A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Üniversite ve Özel Gereksinim Online Paneli” gerçekleşti.

GAÜN Engelli Öğrenci Birimi Müdürü ve Gaziantep Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Emrah Demir, Gaziantep Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Murat ve Psikolog Mustafa Kaplan’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, özel gereksinimli bireylerin topluma entegrasyonuna yönelik sunumlar yapılarak soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Emrah Demir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Doç. Dr. Mehmet Murat “Özel Gereksinimli Bireylerden Öğrendiklerim” temalı konuşmasında, özel gereksinimli bireylerin haklarını savunmanın ve gerekli uyarlamaların yapılmasının topluma entegrasyon açısından önemini vurguladı.

Gaziantep Üniversitesi’nde görev yapan bir diğer panelist Psikolog Mustafa Kaplan ise “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Doğru Bilinen Yanlışlar” temalı konuşmasında özel gereksinimin bir engel ya da özür olarak anılmasından öte bir farklılık olarak ele alınmasının ve özel gereksinimli bireylerin de toplu bir bakış açısı ile değil ‘birey’ olarak algılanmasının altını çizdi.

Engelli Öğrenci Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Emrah Demir de gerçekleştirdiği sunumda, özel gereksinimli bireylerin tipik gelişim gösteren bireylerden farklılık gösteren yanlarının olabileceğini belirterek, bu farklılıkların özel gereksinimli bireylerin topluma ve üniversite ortamına entegrasyonunda engel oluşturmadığını söyledi. Gerekli uyarlamalarla özel gereksinimli bireylerin topluma ve üniversite kültürüne çok değerli katkılar sunduklarını kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Demir, Engelli Öğrenci Birimi olarak başvuran özel gereksinimli öğrencilere yönelik akademik uyarlama mektuplarının öğrencilerin ihtiyaçlarını temel alarak yazılıp ilgili bölüme ve öğretim üyelerine gönderildiğini böylece eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, görme yetersizliğinden etkilenmiş öğrencilerin okuyucu hizmetleri almalarına destek olunduğuna ilişkin bilgiler de paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Demir, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ile YÖK’ten çok sayıda Engelsiz Üniversite temasında ödül aldıklarını ifade etti. “Engelsiz GAUN” hedefine yönelik çalışmaları devam ettirdiklerini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Demir, GAÜN Yönetimine, öğretim üyelerine, özel gereksinimi olan olmayan tüm öğrencilere ve gönüllülere teşekkürlerini sundu. Panel soru cevap bölümü sonrasında sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.