Dolar 32,5990
Euro 34,7845
Altın 2.410,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Ucuz balık Diyarbakır’a ulaştı, ciğerin tahtı sallandı

KIŞ MEVSİMİYLE BİRLİKTE BALIK SATIŞLARININ ARTMASI DİYARBAKIR’DA CİĞER VE KEBABIN TAHTINI SALLADI.

02/02/2022 11:20
A+
A-

Kış mevsimiyle birlikte balık satışlarının artması Diyarbakır’da, ciğer ve kebabın tahtını sallandı. Pandemiyle birlikte ciğer kebabının yerini alan balık, Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline geldi.

Diyarbakır’da, başta ciğer olmak üzere kebap türleri yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Korona virüs salgınıyla birlikte vücut direncini arttırıcı besinlere yönelen Diyarbakırlılar, son dönemlerde ciğer yerine balığı tercih etmeye başladı. Balıkçılık yapan işletme sahibi Aydın Gümüştaş, daha önce de Diyarbakır’da, balık tüketiminin olduğunu, fakat et ve ciğer fiyatının artmasıyla beraber balığın daha çok tercih edilmeye başlandığını söyledi.

“İnsanlar balığa yöneldi”

1972’den bu yana balık işi yaptıklarını ve en yüksek balık satışlarını bu dönemde olduğunu belirten Gümüştaş,” 3-4 yıldır balık fiyatları çok yükselmedi. Et fiyatları çok yükseldi. Ciğerle etin yerini balık almaya başladı. Bu sene satışlarımız arttı. Ballık etten daha sağlıklı, halkımız bilinçlendi. Balık tüketimi gayet güzel. Vatandaş balık yemeye başladı, daha çok balık tüketiyorlar. Bu senede balık fiyatlarında çok büyük bir artış olmadı. Havaların soğuk olmasıyla beraber balık fiyatları da düştü. Müşterilerimiz genelde hamsiyi çok tüketiyor. Alım gücü normal, balıkta çok yüksek değil. Şu anda balık satışlarımız gayet güzel, memnunuz. Bizim halkımız hamsiyi çok tüketiyor. Alabalık, ızgara balık, levrek çupra bu dört kalemi sürekli satıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.