Categories: GENEL

Tuzla’da 80 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İSTANBUL (AA) – Tuzla'da bir iş yerine düzenlenen baskında 80 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuzla’da bir iş yerinde kaçak akaryakıt üretildiği yönünde bilgi üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu iş yerine baskın yapan ekipler, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Burada arama yapan ekipler, işlem yapılmak üzere bekletilen çok sayıda atık yağ dolu varil, madeni yağı akaryakıta çevirmekte kullanılan kaynatma ve asit tankı, akaryakıtın araçlara aktarılması için motorlu pompa, akaryakıt tankı ve 80 bin litre akaryakıt ele geçirildi.

Şüphelilerin organize sanayi bölgeleri ile oto tamirhanelerinden topladıkları atık yağları, belirli işlemlerden geçirdikten sonra piyasada “10 numara yağ” olarak bilinen akaryakıta çevirdikleri ve lojistik firmalarına çalışan tır ve kamyon sahiplerine sattıkları öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınanlar arasında bulunan iş yeri sahibi T. Ç.'ye ayrıca çevreye zarar verdiği gerekçesiyle 396 bin lira idari para cezası uygulandı.

SancakHaber

Recent Posts

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)…

2 gün ago

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu Spor eğitiminde uluslararasılaşma vizyonu ve evrensel standartlar geliştirme…

2 gün ago

Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz…

2 gün ago

ABD’den Filistin’e destek

ABD'nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri kampüslerinde Filistin'e destek için kamp kurup gösteri düzenlemeye devam…

3 gün ago

Milli Boksör Avrupa şampiyonu Oldu

Milli Boksör Samet Gümüş, Avrupa şampiyonu oldu.     Milli boksörden Avrupa şampiyonluğu Milli Boksör…

3 gün ago

İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi

İstanbul'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.   İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi…

3 gün ago