Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Türkiye Belediyeler Birliği ile Ankara Üniversitesi’nden “yerel” iş birliği

İSTANBUL (AA) – Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Ankara Üniversitesi arasında, kamu yönetimi ve yerel yönetimleri ilgilendiren alanlarda …

Türkiye Belediyeler Birliği ile Ankara Üniversitesi’nden “yerel” iş birliği
REKLAM ALANI
10/04/2021 08:07
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Ankara Üniversitesi arasında, kamu yönetimi ve yerel yönetimleri ilgilendiren alanlarda bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyinin yükseltilmesi amaçlayan iş birliği protokolü imzalandı.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, gerçekleşen iş birliği protokolünün imzaları TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından atıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TBB Başkanı Fatma Şahin, yerel yönetimlerin uygulama sahası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Teoriyle pratiğin birleşmesi lazım. Kalkınma ve demokrasi yerelde başlıyor. Üniversite yerel iş birliği tüm dünyada çok daha önemli bir hale gelmiştir. Belediyelerin yaptığını daha iyi anlatmak, bunun bize yol göstermesi, kılavuzluk yapması ihtiyacımız olduğunu hocamıza ilettik. Hocamızın talimatlarıyla kurumlar arası çok ciddi bir şekilde çalışıldı ve bugün bir protokol hazırlandı. Bu protokolle birlikte bu çalışmaların çok daha güçleneceğine olan inancımız tamdır. Hem rektörümüze hem hocamıza bugüne kadar gösterdikleri vizyondan dolayı teşekkür ediyorum. Beşeri sermaye yerelde kendisini, bilgisini, kapasitesini ne kadar gösterirse bu ülkemizin kalkınma hamlesinde çok daha yer bulacaktır.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da belediyelerin insan hayatı ve vatandaş için çok önemli olduğunu aktardı.

Bu hizmetlerin bilimsel ve akademik zemine oturtulması kanaatini paylaşan Ünüvar, “Ankara Üniversitesi ülkemizin, kurumsallığı ön planda tutan üniversitelerinden bir tanesi. Bu protokolümüzde TÖMER var Türkçe ve Yabancı Dil Öğretim Merkezi, AFAM var Afet Araştırma Uygulama Merkezimiz, Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İletişim Fakültemiz ile bir protokol söz konusu. Bugün imzalayacağımız protokollerle esasında bütün bu muhteviyatı içine alan bir iş birliği çalışmasını başlatmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında kamu yönetimi ve yerel yönetimleri ilgilendiren alanlarda bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.