Categories: GENEL

Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü kutlandı

GAZİANTEP (AA) – Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş ve Kilis'te tören düzenlendi.

Şanlıurfa'da şehitlikte düzenlenen tören, sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak yapıldı. Polis Haftası çerçevesinde, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp dua etti. Törene, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri ve Gülendar Açanal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ile ilgililer katıldı.

– Gaziantep

Gaziantep'teki törende kent protokolü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar şehitliği ziyaret etti.

– Malatya

Malatya'da Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hüseyin Gözükara ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı adına gazi Ramazan Karaca tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dağdeviren ve beraberindekiler Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki Şehitliği ziyaret etti.

– Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Polis Haftası çerçevesinde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Öte yandan, Emniyet Müdürü Cebeloğlu, törene katılan ve polis kıyafeti giyen engelli bir genç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

– Kilis

Kilis'te şehitlikte düzenlenen törende, anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitler için yapılan duaların ve okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı törene, Vali Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Güngör, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ersin Aslan, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, polis memurları ve şehit yakınları katıldı.

SancakHaber

Recent Posts

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)…

2 gün ago

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu Spor eğitiminde uluslararasılaşma vizyonu ve evrensel standartlar geliştirme…

2 gün ago

Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz…

2 gün ago

ABD’den Filistin’e destek

ABD'nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri kampüslerinde Filistin'e destek için kamp kurup gösteri düzenlemeye devam…

2 gün ago

Milli Boksör Avrupa şampiyonu Oldu

Milli Boksör Samet Gümüş, Avrupa şampiyonu oldu.     Milli boksörden Avrupa şampiyonluğu Milli Boksör…

2 gün ago

İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi

İstanbul'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.   İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi…

3 gün ago