Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Tunceli’de seyrine doyulmaz sonbahar güzelliği

HER MEVSİMİ AYRI GÜZELLİĞE SAHİP TUNCELİ’DE SONBAHAR TÜM RENKLERİYLE ADETA GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR. GEREK KENT SAKİNLERİ GEREKSE DE CİVAR İLLERİNDEN GELEN VATANDAŞLAR DA RENK CÜMBÜŞÜNE BÜRÜNEN DOĞANIN KEYFİNİ ÇIKARIYOR.

31/10/2022 10:20
A+
A-

Her mevsimi ayrı güzelliğe sahip Tunceli’de sonbahar tüm renkleriyle adeta görsel şölen sunuyor. Gerek kent sakinleri gerekse de civar illerinden gelen vatandaşlar da renk cümbüşüne bürünen doğanın keyfini çıkarıyor.

Türkiye’de sonbahar mevsiminin tüm görselliğiyle yaşandığı kentlerin başında Tunceli geliyor. Her mevsimi ayrı güzelliğe sahip kent, sonbaharda da seyrine doyulmaz manzaralar sergiliyor. Mevsimin bu eşsiz görselliğinin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar, başta Pülümür olmak üzere kentin farklı noktalarına düzenlenen doğa gezilerine katılarak bol bol fotoğraf çekiyor. Bu çerçevede Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından da öğrencilerin hafta sonlarını değerlendirmeleri amacıyla Pülümür ilçesine bağlı Salördek köyüne gezi düzenlendi.

Geziye katılan Munzur Üniversitesi diyetisyenlik bölümü öğrencisi Rotinda Bakır, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gezideyiz. Burası harika ve muhteşem görünüyor. Çok güzel doğası var. Sonbaharı iliklerimize kadar hissetmemizi sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Munzur Yurt Müdürlüğü’nde denetim personeli olarak çalışan Hacı Ahmet Kaluman, kurumun eğitim işleriyle ilgilendiğini belirterek, “Öğrencilerimizin vakitlerini daha iyi geçirebilmeleri için etkinlikler düzenliyoruz. Şu anda Salördek’teyiz. Burası sonbaharda dökülen yapraklarıyla, yürüyüş yoluyla harika bir ortam. Buraya öğrencilerimizle geldik. Hafta sonumuzu değerlendiriyoruz. Aynı zamanda yurtta da etkinliklerimiz, kurslarımız var. Yani öğrenci gelip KYK’da, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kaldığı zaman bu tarz etkinliklerle onların günlerini doldurup, gelişmelerine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Kentin eşsiz doğasıyla tüm Türkiye’nin dilinde olduğunu aktaran Kaluman, “Gerek kışın gerek yazın özellikle Salördek mevkii sonbaharda bütün vatandaşların gelip yürüyüş yaptığı bir yer. Bize bu imkanı veren bakanlığımıza bağlı Tunceli İl Spor Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Herkesi de buraya davet ediyorum. Gelinip görülmesi gereken bir yer” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.