Categories: GENEL

TİMBİR’in Azerbaycan temasları sürüyor; Heyet Türk Evi’nde

TİMBİR’in Azerbaycan temasları sürüyor

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın yanı sıra TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Menderes Demir, TİMBİR Dış İlişkiler Kurulu Başkanı ve Azerbaycan Temsilcisi Agil Alesger’in de hazır bulunduğu toplantıda karşılıklı ilişkiler, gelecekteki iki kardeş ülkenin STK’ları arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin daha da genişletilmesine yönelik bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantıda ATEV Başkanı Rüstemhanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mart 2023’te imzaladığı 6906 sayılı Kararnamesi ile Türk İnternet Medyaları Birliği’nin (TİMBİR) kuruluşu dolayısıyla Dr. Süleyman Basa’yı tebrik etti.

Rüstemhanlı, Azerbaycan ile kardeş Türkiye arasında devletlerarası kültürün yükselişe geçtiği bir ortamda hizmet vermenin, damarlarında Türk kanı taşıyan her insan için gurur meselesi olduğunu söyledi. Tanzila Rustamkhanlı, Azerbaycan Türkiye Evi’nin ve ana faaliyet yönünün her alanda olduğu gibi kardeş Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarıyla çalışma alanında da ortak faaliyetlerden oluştuğunu söyledi.

Dr. Süleyman Basa ise kuruluşun faaliyetleri hakkında detaylı bilgi vererek, ortak projelerin hayata geçirilmesi yönünde verimli ve karşılıklı yarara dayalı iş birliği ilişkileri kurulması konularına değindi.

Toplantıda Türk devletlerinin sivil toplum alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

SancakHaber

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

1 gün ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

1 gün ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

4 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

4 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

4 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

5 gün ago