Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

TCI, THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi’ni başarıyla tamamladı

İSTANBUL (AA) – TCI, THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi'ni tasarım, üretim ve montaj aşamalarıyla birlikte tamamen yerli olarak …

TCI, THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi’ni başarıyla tamamladı
REKLAM ALANI
04/04/2021 08:37
A+
A-

İSTANBUL (AA) – TCI, THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi'ni tasarım, üretim ve montaj aşamalarıyla birlikte tamamen yerli olarak tamamladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, 2011 yılında havacılık sektörünün yerlileştirilmesi kapsamında ve havacılık sanayine tasarım, sertifikasyon ve üretim alanında katkı sağlaması hedefiyle THY ve Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ortaklığıyla kurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, TCI, THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi'ni tasarım, üretim ve montaj aşamalarıyla birlikte tamamen yerli olarak tamamladığı belirtildi.

THY Uçuş Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren eğitim birimi tarafından uçuş personellerine işbaşı öncesinde ve sonrasında havacılık otoritesi tarafından belirlenen aralıklarla uygulamalı eğitimlerin gerçek bir uçağın kabin ortamı simüle edilmiş sınıflarda verildiği anlatılan açıklamada, THY personeliyle birlikte diğer havayolu personellerine de hizmet veren Uçuş Eğitim Merkezi'nde Airbus 320, 330 ve Boeing 737, 777 tipi uçakların eğitimlerde kullanılmak üzere tamamen gerçekçi ve temsili modellerin TCI tarafından üretildiği vurgulandı.

Açıklamada, 2018 yılında başlanan projenin tasarım, üretim ve montaj aşamalarında TCI önderliğinde yerli tedarikçilerin de faaliyet gösterdiği, 2020 yılı itibarıyla proje başarıyla tamamlanarak THY Uçuş Eğitim Merkezi hizmetine sunulduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“TCI, gerçekleştirdiği başarılı projeyle aynı zamanda yerli üreticiler ile bu ürün gamında bir iş ekosistemi oluşturmuştur. Bu yıl 10. yılını kutlayan şirket geliştirdiği ürünler ve aldığı ihalelerle birlikte 'Uçak Kabin İçi' alanında dünyada önemli bir oyuncu haline gelme yolunda hızla ilerlemektedir. Bugüne kadar 200’ün üzerinde uçağa başta mutfak sistemleri olmak üzere çeşitli ürünler tasarlayıp üreten şirket; Boeing, Airbus, Stelia gibi sektörün öncü firmalarının tedarikçi kataloğunda yer almakta, böylece dünyadaki birçok havayolu ve uçak leasing firmasına hizmet vermektedir. 6 ülkeye ihracat yapan TCI, aynı zamanda THY ve Sun Express gibi havayollarının da önemli bir tedarikçisi ve destek sağlayıcısı konumuna gelmiştir.

Uçak kabin içi ürünlerin tasarım, test, sertifikasyon ve üretimleri alanındaki uzmanlığını gün geçtikçe artıran TCI, Sabiha Gökçen yerleşkesinde 165 personeli ile faaliyet göstermektedir. Yakın gelecekte Lavatory, Cargo Container, Cargo Pallet, Overhead Bin, Side Wall Panel gibi diğer sektörel ürünlerle ürün gamını genişletmeyi hedefleyen TCI, yerli alt yüklenicileriyle birlikte havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı amaçlıyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.