Dolar 32,5998
Euro 34,8065
Altın 2.490,16
BİST 9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Yağmurlu
Ankara
19°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

‘Suzan Suzi’ filminin galası Diyarbakır’da yapıldı

BEDRİ AYSELİ, “SUZAN SUZİ TÜRKÜSÜNÜ BİLMEYEN YOKTUR. BU TÜRKÜYÜ ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ BİLİYORUM. BU TÜRKÜ İÇİN NE YAPABİLİRİZ DEYİNCE NOTASINI ÇIKARDIK” DEDİ.

13/10/2022 21:40
A+
A-

Diyarbakır’da düzenlenen “Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali” çerçevesinde ‘Suzan Suzi’ filminin galası yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenen 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nin startı dün verildi. Festival kapsamında, çekimleri Diyarbakır’da gerçekleştirilen ‘Suzan Suzi’ filminin galası Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Ahmet Hoşsöyler’in yönettiği filmin yapımcılığını üstlenen ses sanatçısı Bedri Ayseli, filmde başrol olarak yer aldı.

‘Suzan Suzi’ türküsünden esinlenerek çektikleri filmin izleyiciler tarafından beğenileceğini ifade eden Ayseli, Diyarbakır geleneklerinin yaşatılması gerektiğini söyledi. Gösterimde İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Ayseli, çocukluğundan beri ‘Suzan Suzi’ türküsünü bildiğini belirterek, “Suzan Suzi türküsünü bilmeyen yoktur. Bu türküyü çocukluğumdan beri biliyorum. Bu türkü için ne yapabiliriz deyince notasını çıkardık. Birbirinden değerli sanatçılarımız bu türküyü okudu. Bu türkü için bir film çekelim deyince senaryosunu yazmaya başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve belediyelerimizle birlikte filmin çekimini gerçekleştirdik” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, düzenlenen gösterimde Bedri Ayseli, Ahmet Hoşsöyler ve filmde emeği geçenlere plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.