Dolar 32,5481
Euro 34,8777
Altın 2.430,09
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Soğuk kış günlerinde yaşlılara yürekleri ısıtan destek

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (GBB) EKİPLERİ, YOĞUN KAR YAĞIŞININ BAŞLAMASIYLA EVLERİ DIŞINDA HAREKET ALANLARI RİSKLİ OLABİLECEK İLERİ YAŞTAKİ VATANDAŞLARA YÖNELİK EKMEK VE SICAK ÇORBA DAĞITIMINA BAŞLADI. EKİPLER AYRICA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA DA MONT VE BOT DAĞITIMI YAPTI.

24/01/2022 14:50
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ekipleri, yoğun kar yağışının başlamasıyla evleri dışında hareket alanları riskli olabilecek ileri yaştaki vatandaşlara yönelik ekmek ve sıcak çorba dağıtımına başladı. Ekipler ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına da mont ve bot dağıtımı yaptı.

Şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile beraber Büyükşehir Belediyesi ulaşımın aksamaması için sorumluluk alanındaki ana arterlerde temizleme, kar kürleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken özel grupların ihtiyaçlarının giderilmesi için de bir sosyal destek ekibi kurdu. GBB kar yağışının başladığı ilk günden itibaren karla birlikte oluşan düşme riskine karşı yaşlı vatandaşların evlerinden çıkmalarına sebep olabilecek nedenleri minimize ederek evlerine ekmek ve sıcak çorba dağıtımı yapıyor. GBB Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada toplam 500 haneye ulaşılırken, bu kişilerin dışardan sağlanması gereken işlem ve ihtiyaçlarını da yine sosyal destek ekipleri karşılıyor.

Ekipler, öte yandan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için de bot ve mont desteği verdi. Büyükşehir toplamda 370 çocuğa ulaştığı çalışmasında yeni destekler için tespit faaliyetini sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.