Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

“Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele” Konferansında ülkeler arası iş birliği vurgulandı

ANTALYA (AA) – Türkiye'nin, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci 2020-2021 Dönem Başkanlığı kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı …

“Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele” Konferansında ülkeler arası iş birliği vurgulandı
REKLAM ALANI
10/06/2021 13:13
A+
A-

ANTALYA (AA) – Türkiye'nin, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci 2020-2021 Dönem Başkanlığı kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen “Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele” konulu uluslararası konferans, Antalya'da düzenlendi.

Antalya'da Kundu Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Tesisleri'nde gerçekleştirilen, Arnavutluk ve Bosna Hersek'in devlet başsavcıları, Bulgaristan, Moldova ve Romanya'nın da devlet başsavcılığı temsilcilerinin katıldığı konferansta, suçlarla mücadelede ülkeler arasındaki hukuki iş birliği konuları değerlendirildi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın ağırladığı turist bakımından Türkiye'nin turizm başkenti olarak nitelendirildiğini söyledi.

Kentin 2019'da 15 milyon 800 bini yabancı yaklaşık 20 milyon misafir ağırladığını aktaran Yazıcı, yeni tip Koronavirüse (Kovid-19) rağmen ise geçen yıl turist ağırlamaya devam ettiğini, bu yıl ise daha fazla turist beklediklerini kaydetti.

Yazıcı, konuklara kentteki tarihi ve kültürel yerleri de gezmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Antalya'da güvenlik güçleri ile adli makamlar arasında da koordineli çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Yazıcı, “Dünya çapında örgütlü suçlarla hep beraber mücadele etmemiz gerekir.” dedi.

– “İş birliği mekanizmaları geliştirilmeli”

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal da başta terör suçları olmak üzere tarihi ve kültürel eser kaçakçılığı, silah, mühimmat kaçakçılığı, uyuşturucu madde kaçakçılığı, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, organ ve doku kaçakçılığı gibi suçları işlemek üzere kurulan suç örgütlerinin aynı anda birden fazla ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.

Bu suç örgütleriyle mücadelede tek başına yürütülecek çalışmaların eksik kalabildiğini ya da amacına ulaşamadığını belirten İnal, “Bu nedenle sınıraşan örgütlü suçlarla mücadele kapsamında ülkeler arasında, uluslararası iş birliği ve koordinasyonun artırılması büyük önem arz etmektedir. Bölge ülkeleri arasında tesis edilen iş birliği mekanizmalarının geliştirilmesi, sınıraşan suçlara karşı mücadelede bizleri daha başarılı kılacaktır.” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.