Dolar 32,4961
Euro 34,5758
Altın 2.478,95
BİST 9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Şimşek, Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti

ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISI VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KISA SÜRE ÖNCE HİZMETE AÇILAN GASMEK PROF. DR. AZİZ SANCAR EĞİTİM VE SANAT MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

24/10/2022 14:25
A+
A-

Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan GASMEK Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.

Bir dizi ziyarette bulunmak için Gaziantep’e gelen Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le birlikte Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi’nden yararlanan kursiyerlerle bir araya geldi. Ziyarette Mehmet Şimşek, tesisin işleyişi ve eğitimler hakkında bilgi aldı, tesis içindeki kreşte bulunan çocuklarla sohbet ederek, öğrendikleri şarkıları dinledi.

“Kentte inanılmaz güzel ve anlamlı adımlar atılıyor”

Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi gibi muhteşem bir eserin şehre kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “GASMEK çatısı altında şehrin birçok noktasında bu gibi merkezlerimiz bulunuyor. GASMEK’ler, Gaziantep gibi bir şehrin sadece fiziki dönüşümünü değil, esas olarak beşeri sermaye boyutuyla dönüşümünü hızlandıracak projelerden bir tanesi. Kentte inanılmaz güzel ve anlamlı adımlar atılıyor. Ülkemizin en büyük açıklarından bir tanesi ara eleman açığı. Bu merkezler aynı zamanda verdikleri mesleki eğitimler sayesinde, şehrin ara eleman ihtiyacını da karşılamış oluyor. Tabi mesleki eğitimde bizim hala kat etmemiz gereken ciddi bir mesafe var. Bunu sadece merkezi hükümetin çabalarıyla giderilecek bir alan olarak görürsek yanılırız. Bu noktada başarılı büyükşehir belediyelerimiz, önemli bir boşluğu doldurmak üzere adım atıyorlar. Bunun takdir edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun ülkemizi kalkınması için çok önemli adımlar olduğunu düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.