Categories: YEREL

Şehitkamilli sporcular, Avrupa Şampiyonası’nda hamle yapacaklar

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün, Milli Takım sporcuları Beren Kalyoncu, Kutay Sakmak ve Dila Baloğlu, 2022 yılının en büyük uluslararası satranç organizasyonu olan Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda hamle yapacaklar. Turnuvaya yoğun bir tempoda hazırlanan ay-yıldızlı sporcuların hedefi, organizasyonu madalya ile tamamlamak.

2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası için geri sayım başladı. 2022 yılının en büyük uluslararası satranç organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Türkiye Satranç Federasyonu, 46 ülkeden bine yakın sporcuyu misafir edecek. 5-15 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya ilinde düzenlenecek olan şampiyonada Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün, Milli Takım sporcuları Beren Kalyoncu, Kutay Sakmak ve Dila Baloğlu, bir kez daha ay-yıldızlı formayı giymenin gururunu yaşayacaklar.

Avrupa’nın dört bir yanından sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyonda performans sergileyecek Şehitkamilli sporcuların hedefi, turnuvayı madalya ile tamamlamak. Geride kalan sezonda Yunanistan’da gerçekleştirilen Avrupa Okullar Satranç Turnuvası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile dönen şampiyonlar, başarı karnelerine yeni notlar eklemek istiyorlar.

’’Avrupa sahnesinde olmalarından gurur duyuyoruz’’

Åžampiyona öncesinde deÄŸerlendirmelerde bulunan Åžehitkamil Belediye BaÅŸkanı Rıdvan FadıloÄŸlu, sporcularının Avrupa sahnesinde mücadele edecek olmalarından büyük gurur duyduklarını söyledi. BaÅŸkan FadıloÄŸlu, ÅŸu ifadeleri kullandı: “Satranç branşında sporcularımızın son dönemde elde ettiÄŸi baÅŸarılar, bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Geçen ay Dünya Satranç Olimpiyatlarında sporcumuz Dila BaloÄŸlu’nun Milli Takım kadrosunda yer almasının ardından sporcularımız Beren Kalyoncu, Kutay Sakmak ve Dila BaloÄŸlu’nun 2022 Avrupa YaÅŸ Grupları Satranç Åžampiyonası’nda hamle yapacak olması bizlere farklı bir mutluluk daha yaÅŸattı. Sporcularımızın Avrupa sahnesinde yarışmacı olmalarından büyük gurur duyuyoruz. Organizasyona ev sahipliÄŸi yapacak olan Türkiye Satranç Federasyonu’na ve Milli Takımımıza yürekten baÅŸarılar diliyorum. Bizler de spor akademilerimizde daha fazla ay-yıldızlı sporcunun yetiÅŸmesi noktasında çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceÄŸiz.â€

SancakHaber

Recent Posts

Ä°srail, Gazze’de 34 bin 844 kiÅŸiyi katletti

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, Ä°srail'in Gazze Åžeridi'nde 7 Ekim 2023'ten beri sürdürdüğü operasyonlar sonucunda 34 bin…

6 saat ago

Sağlık Haksen Ziyaretlerine Devam Ediyor

SaÄŸlık Haksen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Sırrı Önal ve Elazığ Ä°l baÅŸkanı Ali Osman DoÄŸan,…

6 saat ago

Teknoloji odaklı ihracat 500 milyon dolara ulaştı

Türk Firmalarının teknoloji odaklı ihracatı 500 milyon dolara ulaÅŸtı Sancak Haber - Ankara Bakan Kacır,…

17 saat ago

Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı

Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı'ndan "Mafya hesaplaÅŸmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı" iddialarına açıklama geldi.     Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı’ndan…

1 gün ago

Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak

Özel: Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısında konuÅŸan…

1 gün ago

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuÅŸuyor

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuÅŸuyor   PROJENÄ°N Ä°LK ETABININ DEVREYE GÄ°RMESÄ°YLE Ä°ÅžLENECEK…

2 gün ago