Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Şehitkamil’de, ikinci sanat merkezi yükseliyor

SANAT MERKEZİNİ YERİNDE İNCELEYEN ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN FADILOĞLU, “ŞEHİR MERKEZİNDEKİ ŞEHİTKAMİL SANAT MERKEZİMİZ, ÇOK YOĞUN HİZMET VERİYOR. ÇOK YOĞUN NÜFUSA SAHİP ŞEHİTKAMİL’DE İKİNCİ BİR SANAT MERKEZİNE İHTİYAÇ DUYDUK” DEDİ.

19/07/2022 09:50
A+
A-

Şehitkamil Sanat Merkezi’nin ardından ikinci sanat merkezi, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisine yapılıyor. Sanat merkezini yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehir merkezindeki Şehitkamil Sanat Merkezimiz, çok yoğun hizmet veriyor. Çok yoğun nüfusa sahip Şehitkamil’de ikinci bir sanat merkezine ihtiyaç duyduk” dedi.

Gaziantep’in, ‘yaşanabilir kentler’ sıralamasına doğrudan etki eden yatırımlar gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yakın zaman içerisinde D.T. Şehitkamil Sahnesi Sanat Merkezi’ni şehrin hizmetine sunacak. D.T. Şehitkamil Sahnesi Sanat Merkezi’ni Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Özgüler ve Serkan Özatıcı ile birlikte yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapının son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Toplam 9 bin metrekare alan üzerine inşa edilen D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde 10 bin 200 metrekarelik tiyatro binası, ana giriş ve fuaye alanı, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, bilim merkezi, kafeterya, sanat merkezi, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark bulunuyor. D.T. Şehitkamil Sahnesi Sanat Merkezi içerisinde bale salonu, piyano atölyesi, keman atölyesi, gitar atölyesi, bağlama atölyesi ve kayıt stüdyosu bulunacak.

“Çocuklarımıza ve yetişkinlerimize eğitim vereceğiz”

Kültür-sanat yatırımlarının devam edeceğini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Her zaman söylediğimiz gibi musikişinas olan Gaziantep’te daha önce bir sanat merkezini devreye almıştık. Çok şükür şu anda 6 musiki cemiyeti, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde provalarını yapıyor ve faaliyetlerine devam ediyor. Yalnızca musiki cemiyetleri değil, diğer taraftan da yeni nesil gençlerimizin enstrümanla tanışmasını sağlamak adına ve o konuda kendilerini geliştirmek adına vermiş olduğumuz eğitimlerimiz devam ediyor. Çok yoğun nüfusa sahip Şehitkamil’de ikinci bir sanat merkezine ihtiyaç duyduk. Tabii şehir merkezindeki Şehitkamil Sanat Merkezimiz, çok yoğun hizmet veriyor. Diğer taraftan da İbrahimli bölgesinde ikinci bir sanat merkezinin yapılması gerekliliği hasıl oldu. O açıdan yapmış olduğumuz projenin içerisinde farklı bir boyutta sanat merkezini hizmete almış olacağız. Burada musiki cemiyetleri yoktur. Burada tamamen enstrüman eğitimleri olacak. Öğrencilerimizin burada yürüme mesafesinde gelip eğitim alabilecekleri mekanı seçmek istedik. Hemen yanı başında Anneler Parkı, diğer tarafta Koru Park’ın olduğu noktada rahatlıkla toplu ulaşım araçlarını kullanarak eğitim alınabilecek bir mekan olacak. Çocuklarımıza ve yetişkinlerimize burada eğitim vereceğiz. Ben bu konuda Halk Eğitim Müdürlüğünün ve Milli Eğitim Müdürlüğünün vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu şekildeki hizmetlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.