Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Şanlıurfa’da önce kitap sonra spor etkinliği

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARA YÖNELİK AÇTIĞI SPOR KURSLARINDA ÇOCUKLARIN BEDENSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİ İÇİN ÖNCE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ YAPILIYOR SONRA ANTRENMANA GEÇİLİYOR.

02/11/2022 15:20
A+
A-

Karaköprü Belediyesi’nin çocuklara yönelik açtığı spor kurslarında çocukların bedensel ve zihinsel gelişimleri için önce kitap okuma etkinliği yapılıyor sonra antrenmana geçiliyor.

Karaköprü Belediyesi geleceğin mimarları olan çocukların gelişimine katkı sunmak için projelerini sürdürüyor. Spor İşleri Müdürlüğü tarafından 8-13 yaş kategorisindeki çocuklar için açılan basketbol, voleybol, futbol, kick boks, tekvando ve jimnastik kurslarıyla çocukların okuldan kalan zamanlarını sporla değerlendirmeleri sağlanıyor. ‘Sağlam kafa ve sağlam vücut’ parolasıyla yola çıkan Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü antrenörleri antrenmanlarla birlikte çocukların okuma alışkanlığı kazanması için kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Antrenmanlardan önce bir süre çocuklar sahada kendilerine verilen kitapları okurken daha sonra antrenmana geçiliyor. Kick boks Antrenörü Burhan Sürücü, çocukların bedensel gelişiminin yanında zihinsel olarak da gelişimleri için kitap okuma etkinliği yaptıklarını, çeşitli eğitsel oyunlar oynadıklarını dile getirdi. Antrenör Sürücü, “Çocuklarımızın okuldan kalan zamanlarını verimli değerlendirmeleri, sporla gelişmeleri ve geleceğin milli sporcuları olma yolunda ilk adımı atmaları için spor kurslarımızda eğitim veriyoruz. Burada çocukların sadece bedensel gelişimini düşünmüyoruz, zihinsel olarak da gelişimlerini önemsiyoruz. Kitap okuma etkinliği çerçevesinde okuyan, araştıran ve sporla büyüyen bireyler yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projemize Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli de çok destek veriyor ve çocukların gelişimi için gerekli imkanları sağlıyor. Bu anlamda başkanımıza, kurslara gelen çocuklarımıza ve çocuklarını bize emanet eden ailelere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi spor kurslarına devam eden çocuklar da çok mutlu olduklarını belirtirken hem spor yaptıklarını hem de kitap okuyup kendilerini geliştirdiklerini ifade ettiler. Çocuklar, kurslardaki antrenörlerin kendileriyle çok ilgilendiğini ve okul dışındaki zamanda bu kurslara geldikleri için mutluluk duyduklarını aktardılar. Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından açılan spor kursları Doğukent Spor Merkezi, Yaşam Park Spor Tesisleri ve Çankaya Çadır Spor Merkezinde devam ediyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.