Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Şahinbey’de ağaç dikim töreni yapıldı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, ORMAN HAFTASI MÜNASEBETİYLE GEYLANİ MAHALLESİ’NE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE AĞAÇ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

23/03/2022 14:25
A+
A-

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde orman haftası münasebetiyle Geylani Mahallesi’nde e öğrencilerle birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi.

İlçenin birçok alanında ağaç dikimi gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, orman haftası münasebetiyle Geylani Mahallesi’nde ağaç dikim töreni gerçekleştirdi. Göreve geldikleri günden bu yana yaklaşık 4 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ağaç dikim çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Gençlerin ve çocukların ağaç dikimi gerçekleştirmesinin hayatlarında önemli bir yere sahip olacağını da sözlerine ekleyen Tahmazoğlu, ağaçları dikmenin kadar korumanında önemine değindi.

’’Yaklaşık 4 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdik”

Göreve geldikleri günden bu yana yaklaşık 4 milyon ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ’’Gaziantep ve Şahinbey olarak çok ağaçlık bir bölge olduğumuzu söyleyemeyiz. Maalesef bölgemizde ağacımız az. Dülük ve Burç ormanımız var ama yeni ormanlar oluşturuyoruz. Gerek il tarım müdürlüğümüz gerekse belediyelerimizle bu alanda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak şuana kadar 4 milyona yakın ağaç dikimi gerçekleştirdik. Sadece normal ağaçlar değil aynı zamanda meyve veren ağaçlarda diktik. 750 bin zeytin fidanı, 150 bin fıstık fidanını çiftçilerimize dağıttık ve ürün vermeye başladılar. Bu yıl inşallah rahmet yılı, bereket yılı olacak. Atalarımız ‘kar yılı var yılı’ derlerdi, inşallah bu yıl bolluk olacak. Çünkü 2 yıldan bu yana pandemi ve kuraklık bütün dünyayı etkiledi. Pandemiden de inşallah yavaş yavaş kurtuluyoruz. Bundan sonra gerek tarımda gerekse sanayide artışlar olacak. Orman Haftası münasebetiyle ağaç dikiyor değiliz. Bu hafta vesilesiyle bu töreni düzenliyoruz. Biz tören olmadan da birçok ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Ağaçlarımızı özellikle gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte dikiyoruz. Çünkü gençlerimiz, çocuklarımız büyürken bu ağaçlarda onlarla birlikte büyüyecek. Çocukların hayatında bir ağaç dikmesini sağlamak gerçekten çok önemli. Herkesin bir dikili ağacının olmasını istiyoruz. Onun için ağaçların üzerine çocuklarımızın ve gençlerimizin isimlerini yazılı olan kağıtları asıyoruz. Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde ‘ yarın kıyamet kopacağınızı bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Madem bu kadar ağaç dikmek önemli o halde dikilen ağacı korumakta bu kadar önemli. Ağaçlara zarar vermek geleceğimize zarar vermektir. Ben inanıyorum ki gençlerimiz kendi diktikleri ağaçları koruyacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.